Музеят на изпражненията тръгва на турне

Британският музей на изпражненията със седалище в остров Уайт тръгва през 2017 година на турне в страната, като очаква заявки от редица градове, съобщава в. „Дейли мейл“.
Необичайната експозиция на човешки и животински екскременти беше открита тази година през месец март. Сред експонатите фигурират изпражнения от бебе на хомо сапиенс и на изкопаемо животно отпреди 38 милиона години. Музеят на изпражненията бързо се превърна в голяма туристическа атракция. Един от неговите основатели, Даниъл Робъртс, заяви, че са получили заявки за гостуване в музеи в графствата Съри и Дарбишър.
Британският музей на изпражненията има за цел да запознае публиката с храносмилателните системи на хора и животни, отходните системи и използването на екскрементите като източник на енергия.
Експонатите са изложени в стъкленици, които могат да се осветяват с натискането на бутонче, включително и котешко ако в детска обувка. В музея са разработили специална машина за изсушаване на изпражненията, така че да може да им се направи дисекция, преди да бъдат капсулирани.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.