Новини

Никой не иска да купи за 17,7 млн. лв. „Интерхотел Велико Търново“

НИТО ЕДИН КАНДИДАТ ДОРИ НЕ Е ПИТАЛ ЗА ОБЯВЕНИЯ НА ПУБЛИЧНА ПРОДАН най-голям хотел във Велико Търново, съобщи вчера частният съдебен изпълнител Ралица Касабова. Тя бе обявила комплекса на търг по искане на фалиралата Корпоративна търговска банка (КТБ), а срокът изтече преди броени дни. Цената бе 17,7 млн. лв.

„Все още не мога да кажа дали банката ще иска втори търг, тогава цената ще трябва да се намали с 20% и ще стане около 14,5 млн. лв. Изпратила съм съобщение до КТБ, но отговор още нямам“, поясни г-жа Касабова.

За целия „Интерхотел Велико Търново“ има вписана ипотека в полза на вече фалиралата скандална Корпоративна търговска банка на стойност 10 млн. евро от 2010 г. заедно с възбрана в полза на взискателя. Засега изпълнителен лист обаче има само за 17,7 млн. лв., а оценката на вещи лица и синдици преди пускане на най-големия хотел от времето на социализма на публичен търг била за 23 млн.

Цялата сграда е от 14 506 кв. м. Описани са седемте етажа на хотела заедно с целия ресторант и всички помещения в сградата. Бар, сладкарница, спортен център, фризьорски салон, перално, коридори и т. н. също са обект на търга. Според Търговския регистър от октомври 2015 г. „Интерхотел Велико Търново“ е собственост на акционерното дружество „Интерхотели“ АД с адрес в Плевен и се управлява от съвет на директорите от трима души начело със Стела Иванова. Другите двама са Селим Търнаксъз и Радостин Иванов.

Нели СУКОВА

3 thoughts on “Никой не иска да купи за 17,7 млн. лв. „Интерхотел Велико Търново“

 • Жалко за хотела. Това е хотел, не като останалите недомислици из града. Но няма кой да го развие и съживи.

  Отговор
 • Предлагам хотелът да бъде купен от общината и там да се премести цялата администрация. А общината да се превърне в хотел.

  Отговор
  • Администрацията трябва да изчезне и да има електронна такава, като в нормалните държави. Излишно се харчат пари за сгради, заплати и т.н. Но, пък, ще спре корупцията 🙂

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *