25 четения

Общински съветници от ГЕРБ – В. Търново: „С номер 17 в бюлетината гарантираме добрата комуникация между властите”

В предпоследен етап е проект, с който ще бъде обновена детска градина „Рада войвода“ във великотърновския квартал „Чолаковци”. Това научиха ръководството и екипът на детското заведение по време на разговор с общински съветници от най-голямата група във Великотърновския общински съвет.

С педагозите се срещнаха председателят на съвета Венцислав Спирдонов, д-р Даниела Андреева, д-р Валентин Точков, Атанас Парушев, Георги Марков и лидерът на групата на ГЕРБ в местния парламент Деян Хаджийски.

Общинските съветници разгледаха двора и сградата на детската градина. Една от най-неотложните нужди, които представиха пред тях педагозите, бе подмяната на подовите постелки. Да закупят с лични средства пътеки, които да сменят старите износени килими, докато градината не бъде изцяло преобзаведена, обещаха съветниците от ГЕРБ.

Проектът за ремонт на детското заведение е за близо 1.4 млн. лв. и ще се финансира по програма „Региони в растеж“. Дейностите в ОДЗ „Рада войвода” са част от проект на Община Велико Търново за реконструкция и модернизация на сградите и прилежащите пространства на учебните заведения ОДЗ „Ален мак”, ОДЗ „Рада войвода”, СУ „Владимир Комаров”, СУ „Емилиян Станев”, СУ „Г. С. Раковски”, ОДЗ „Пролет“.

В детска градина „Рада войвода“, в която се възпитават над 150 деца, са предвидени всички необходими дейности по укрепване, ремонт и реконструкция на сградата и благоустрояване на прилежащото дворно пространство, закупуване на обзавеждане по списък и вид, предоставени от ръководството на детското заведение, прилагане на мерки за енергийна ефективност – външна топлоизолация, нова отоплителна инсталация, подмяна на котел, монтиране на колектори, газификация на котелната инсталация и на кухнята, енергоспестяващо осветление, хидроизолация на покрива, ремонт на детските площадки. Строителните работи са за общо 1 135 797 лева, а стойността на обзавеждането е 103 830 лева.

Предвиденото по проекта е напълно достатъчно за нуждите на възпитателното звено според директорката и колектива на ОДЗ „Рада войвода“. Стъпка по стъпка всички стари проблеми и поставени въпроси намират решение, единодушни бяха гости и домакини.

Последователността, с която се работи и на местно, и на национално ниво трябва да продължи, заяви при последвалите разговори с жители на „Чолаковци” Деян Хаджийски. Общинските съветници призоваха хората да гласуват с номер 17 в бюлетината, защото добрата комуникация между властите и институциите е фактор за онази стабилност и предвидимост, необходими за развитието на общините, населените места и кварталите.

Един коментар за “Общински съветници от ГЕРБ – В. Търново: „С номер 17 в бюлетината гарантираме добрата комуникация между властите”

  • 27.10.2016 в 17:42
    Permalink

    Преди следващите избори господата и дамите пак ще дойдат в детската градина.Тогава ще обявят последния етап на проекта!Да ви е честито!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!