72 четения

Съдът върна на работа данъчен, обвинен в корупция

Преди броени дни във Великотърновския административен съд обвиненият в корупция данъчен служител Мирослав Стефанов спечели дело за възстановяване на работа срещу работодателя си НАП в София. Бившият зам.-директор на дирекцията „Събиране” във Велико Търново и работодателят му обаче не са доволни от решението и обжалват – Стефанов иска пълна реабилитация, а началниците не искат да го върнат на служба. Заради продължаващия съдебен спор пред ВАС е спряно и делото на Стефанов за парично обезщетение заради отстраняването му от работа от края на февруари т. г.

Тогава той бе арестуван заедно с още няколко данъчни при показна акция в старата столица. После бе обвинен в корупция и след това пуснат срещу парична гаранция от 10 000 лева.

СРЕЩУ РЕКОРДНИ ГАРАНЦИИ ПУСНАХА още петима негови колеги след 72-часов престой зад решетките. Паричните суми за свободата на групата бяха от 5000 до 20 000 лева, като най-голяма бе гаранцията на Стефан Михайлов, бивш директор на НАП, кандидат за кмет на В. Търново и настоящ общински съветник. Шестимата бяха обвинени в престъпно сдружение, действало от 2013 до 2015 г., когато Михайлов бе директор на търновската дирекция, която обслужва седем области. Като организирана престъпна група данъчните били искали и получавали подкупи.

Пет месеца след показните арести и официалните съобщения на спецпрокуратурата в София по темата вече не се говори нищо. Адвокатите на шестимата от сочената за организирана престъпна група пък са само софиянци. Нели СУКОВА

Един коментар за “Съдът върна на работа данъчен, обвинен в корупция

  • 27.10.2016 в 16:02
    Permalink

    Предлагам даже да го повишат за реабилитация, примерно зам.директор на НАП! Нагло копеленце……

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!