Актьорът Хю Лори получи звезда на холивудската Алея на славата

Британският актьор Хю Лори, известен най-вече с ролята на своенравния лекар Грегъри Хаус в хитовата телевизионна поредица „Д-р Хаус“, получи звезда на холивудската Алея на славата, предаде Ройтерс.

Звездата на 57-годишния Харт е 2593-ата на прочутата алея.

Британският актьор прекосява Атлантика през 2004 г., за да се снима в сериала „Д-р Хаус“, излъчван от телевизия „Фокс“ в продължение на осем години. Ролята носи на Хю Лори две награди „Еми“ за най-добър актьор в телевизионна драма.

„Изгубил съм бройката на младите хора, които съм срещал и са споделяли, че изучават или практикуват медицина, защото са гледали „Д-р Хаус“, каза Лори на церемонията по откриването на звездата му на Алеята на славата.

Сред присъстващите беше и британският комик Стивън Фрай, който не пропусна да се пошегува със своя приятел, с когото са си партнирали в сериали като „Черното влечуго“ и „Джийвс и Устър“.

„Традиция в този чудесен град (Лос Анджелис) е звездите да бъдат сваляни на земята. Вече приземен, Хю ще прекара вечността в компанията на изплюти дъвки и кучешки екскременти. Досега светът беше в краката му. Сега световните крака ще бъдат върху него“, заяви Стивън Фрай.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *