Новини

Валентин Ламбев: „България е в трудна ситуация. Посегнете към правилната бюлетина N 13”

Защо подкрепям именно генерал Румен Радев? Разбира се, мога да отговоря като областен и общински лидер на БСП, която го номинира за президент. Ако постъпя обаче така, неизбежно ще се подредя в сивата редица на ГЕРБ актива, за когото нищо няма смисъл извън спуснатото партийно решение. То собствено е едноличната воля на Бойко Борисов, който пък чинно се ослушва за поредната директива на брюкселските си началници. Затова, скъпи приятели, ви предлагам мотивите си като редови гласоподавател. Като българин, който храни неподправена любов към отечеството. Не на последно място и като родител на две деца, които възпитавам така, че да градят бъдещето си в земята на своите деди.

– Първостепенна цел е да се възстанови достойнството на институцията ДЪРЖАВЕН ГЛАВА. Това е особено актуално след последната петилетка с ГЕРБ-президента Плевнелиев и с това, което неприкрито ни поднасят с поредната светлосянка на Борисов.

– На дневен ред е възстановяването на държавността, напълно съзнателно разрушена в прехода. Това ще бъде болезнен процес за властовата върхушка и за затъналата в проблеми съдебната система. Някой обаче трябва да го започне.

– Нужно е ново качество на властта. „Калинките” от първия мандат на Борисов ГЕРБ творчески обогати със своите „Кристалинки”. Това е образът на днешната власт, за съжаление – и същността й. Срамно и недостойно е за народ, чиято младежка генерация удивява света със своето IQ и с медалите от олимпиади на интелекта.

– Днешна България на Борисов, на Митов, на Ненчев не е суверенна държава. Важните решения се вземат другаде и това трябва да се промени. Тази страница окончателно и безвъзвратно трябва да се затвори.

– Основните социални системи са в разпад.

ГЕРБ иска цялата власт и това е лошо за демокрацията. Сериозният проблем обаче е, че видимо им липсва потенциал за това.

Скъпи приятели, като в онзи стар виц за некадърния пианист, „не стреляйте” по Борисов! „Не стреляйте” по Цветанов! „Не стреляйте” по Цачева! Те толкова си могат. Просто посегнете към правилната бюлетина.

България е в трудна ситуация. На ход са истинските мъже. Това е решението. Бюлетина N 13 – за Румен Радев и Илияна Йотова!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *