6 четения

Динамично ще се сменят слънце, облаци и дъжд; слани се доста вероятни

През нощта облачността ще намалява. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Минималните температури ще бъдат между 3 и 6. За В. Търново се очаква минимална температура 3 гр. През деня ще преобладава време с променлива облачност с временни увеличения преди обяд. Ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт. Максималните температури ще бъдат между 9 и 12 гр. За В. Търново максимална температура 10 гр. Атмосферното налягане бавно ще се понижава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 26.9 гр. през 1911 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 8.6 гр. през 1988 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 47 минути и ще залезе в 18 часа и 15 минути. Фаза на Луната: две денонощия преди новолуние.

В периода до следващия петък ще преобладава време с динамично променяща се облачност. По-значителни увеличения на облачността се очакват днес преди обяд, в неделя, в понеделник след обяд, вторник преди обяд и в четвъртък. В понеделник след обяд и във вторник преди обяд се очакват превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт, през останалите дни ще духа умерен, на моменти силен вятър от запад-северозапад. Времето ще се задържи с температури близки до средните за периода. Максималните ще бъдат в интервала 10 – 15. Минималните температури ще бъдат между 0 и 5. Средноденонощната температура през целия период ще бъде около 9 – 10 гр.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава време с променлива до значителна облачност. В понеделник и вторник на места ще превали слаб дъжд. Ще духа силен до бурен вятър от северозапад. Временно отслабване на вятъра се очаква във вторник. Максималните температури на 1200 м ще се задържат най-често около 1 – 4. В събота и сряда се очакват временни повишения на температурата и максималната на 1200 м ще достига до около 7 – 8. На 2000 м максималните температури ще бъдат с около 3 – 4 гр. по-ниски от температурите на 1200 м.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!