20 четения

Красимир Каракачанов: „Само обединените патриоти могат да победят кандидата на ГЕРБ в балотаж”

Красимир Каракачанов е роден на 29 март 1965 г. в гр. Русе. Доктор по международно право и международни отношения, историк, автор на книги. Доказан патриот и защитник на националните интереси. Изявен общественик, български политик с ярки позиции. В Народното събрание работи в сферата на сигурността и отбраната. Председател на ПП „ВМРО – Българско национално движение“ от 1997 г. Депутат в 38-мото и 40-ото Народно събрание, заместник-председател на 43-ото Народно събрание.

Каракачанов откроява като основен приоритет в програмата си социалната справедливост. Като президент ще свиква ежемесечно Консултативният съвет по национална сигурност. Не дели хората на фили и фоби, на сини и червени, защото е убеден, че „Съединението прави силата”. Връщане в родината на младата българска емиграция, смесена армия – наборна и професионална, са част от политиките, които ще отстоява Красимир Каракачанов. Прави заявката да бъде президент с характер, обединител, независим. Българският президент!

– Господин Каракачанов, заедно с Явор Нотев сте кандидати за президент и вицепрезидент от името на „Обединените патриоти – НФСБ, „Атака“ и ВМРО”. Тази формула на обединение ще продължи ли и занапред?

– Това е стремежът ни. Ние искаме да даваме пример – първи се обединихме, първи обявихме кандидатурите си. Освен това за първи път в най-новата българска политическа история трите основни патриотични формации са заедно. И за първи път български патриоти контролират спазването на управленската програма и от волята им зависи управлението. Ние сме гарант за това управление.

Затова и днес ние казваме: гласът за нас е глас за разумната, възможната промяна в това управление. Не да го събаряме, а да го променим към повече патриотизъм. За да има повече патриотизъм в управлението на България и в същото време да се запази стабилността.

Затова призивът ми е всички, които искат промяна на статуквото, да гласуват за нас с господин Нотев – това е първата стъпка към разумната, възможната промяна. А след изборите вярвам, че патриотите ще ставаме все по-обединени.

На този фон, виждате, че ГЕРБ не постъпват честно с избирателя. Обявиха кандидатите си в последния момент. Плашат и с предсрочни избори. Е, ние не се плашим.

– Как съжителстват НФСБ и „Атака“ зад вашата кандидатура?

Както виждате, взаимно се допълват. А и нещата са простички: обединяват ни идеите. Освен това моята и на г-н Нотев кандидатура получиха подкрепата и на патриотите от „Народен съюз“, „Защита“, „Средна европейска класа”, „БГ патриот“, „За честта на пагона“.

– „Атака“ има благосклонно поведение към Русия, поведението на НФСБ често е обратното.

– И господин Симеонов, и господин Сидеров са преди всичко български патриоти. Имали сме доста различия, но сега, както виждате, тези различия само помагат да се допълваме взаимно.

България трябва да има нормални и искрени отношения с Русия. Да, ние сме част от ЕС и НАТО, но това не бива да пречи на отношенията ни с Русия.

Над всичко това обаче е българският национален интерес. Аз нямам началници нито в Брюксел, нито в Москва, нито във Вашингтон. Останалите партии са част от разни интернационали, Борисов пък постоянно говори за началниците си. Ние, патриотите, нямаме началници.

– Вие се борихте и за връщането на задължителната казарма, предложението обаче бе отхвърлено в парламента.

– Защото ГЕРБ не ни подкрепи достатъчно. Честни сме, виждате. Ето, това, че сме съюзници с Борисов в осигуряването на стабилност на страната, не значи, че не сме основни конкуренти на президентските избори.

И тук е мястото да кажа, че само ние можем да победим кандидатА на ГЕРБ

Имаме шанс да сме на балотажа с ГЕРБ, а стигнем ли там, нашата балансирана позиция ще ни помогне да съберем подкрепата на честните хора и от ляво и от дясно. Ако на балотажа стигне кандидатът на „Позитано“ 20, той няма как да събере нова подкрепа отвъд БСП и ще загуби. Гласувате ли за БСП, гласувате за ГЕРБ.

Тук е мястото да се обърна към всички честни хора вляво. Голяма част от вас са патриоти, когато искате да гласувате социално, замислете се дали си струва да се гласува за олигархията, в която се е превърнало част от ръководството на БСП. Вие имате достойнство, гласувайте за патриоти, за да променим модела на управление. Няма нищо по-социално от патриотизма – като патриот, аз съм против социалното разслояване, защото искам единна България.

България не може да е единна, когато има много бедни и малък процент свръхбогати

– По принцип доста говорите за армията, но и всички останали започнаха да говорят по тези теми – доста генерали се обсъждат. Не ви ли отнемат темите?

– Не могат да ни отнемат теми, които ние самите сме започнали. Ние първи заговорихме за нелегалната имиграция, а останалите ни се караха. А сега кой е прав? Ние първи искахме завършване на оградата. Ние първи искахме армията да отиде там. И тя е там сега. Кой е прав?

Ще ви кажа какво мислим ние за армията. Ние имаме една 20 000-на армия, която стои по казармите и дори няма пари за учения. 2007 г. беше променена Конституцията и бе въведена само професионалната служба. Но в Конституцията има два текста: „защитата на отечеството е дълг на всеки български гражданин” и „обучението на населението за защита на отечеството се урежда със закон”. Е, точно такъв закон осем години няма. И ние предложихме точно такъв закон. Наборна служба за всички грамотни младежи, навършили 18 или 19 години, за да могат тези хора в рамките на 6 месеца да получат едно нормално военно обучение. А тези, които са неграмотни – 12 месеца алтернативна военна служба, в които ще им се запълват празнотите по отношение на образованието и трудовите им навици. Нещо като Строителни войски, но с по-модерна визия.

Защото представете си, че се наложи България да защитава територията или бъде въвлечена във военен конфликт. Ще мобилизират младите хора, но ще имат време само да ги облекат, да им дадат по един автомат, за ден-два каквото им покажат и ще трябва да ги пратят на фронта. И какво става там? Стават пушечно месо. Младите хора трябва да са обучени как да защитават отечеството, за да не отиват курбан, както се казва. Дай Боже никога да не се налага, но в крайна сметка армията е точно за това.

Всичките останали приказки как ще имаме малка, но добре въоръжена и боеспособна армия просто не се състояха. От всичко се изпълни само едно – че е малка

Но тя нито е модерна, нито добре въоръжена, нито е добре обучена, нито е добре платена. Това са фактите.

Освен това трябва да се въведе и военно обучение в училище за всички младежи. Както беше едно време.

– Очевидно е, че темата с въоръжените сили ви вълнува доста…

– Ами ние като общество не сме справедливи с военните си. Например, на младежите, които изпълняваха дълга си към страната служейки, това време им се признава за години, но не им се определя като стаж, който определя бъдещите им пенсии. Ще вкараме и нови промени в законите. Например, онези български военнослужещи, които бяха в първите ни мисии в Камбоджа като контингент на ООН, не ползват услугите на правителствена болница. Наистина, няма случай някой от тях да е бил върнат, защото има някаква солидарност, но това трябва да бъде решено със закон.

Същото е недомислието и с онези хора, които навремето служиха по две години, а моряците даже три. Има възможност това да се поправи със задна дата. Тук става дума за едно признание на държавата към тези хора и тяхната служба към Родината.

– Защо тези достойни българи да гласуват за вас?

– Защото не съм сменил позицията си вече 25 години. Защото на България е нужна стабилност и патриотизъм.

Това го има в страни като Унгария, които стоят достойно в международните процеси, а ние треперим пред разни диктатори

Защото България е пред избор в най-трудния момент. Заплахи дебнат отвсякъде: войни, имигрантско нашествие, външна намеса, демографска катастрофа, циганизация, бедност, социална разруха. А сред общия разпад, ние сме обединени – „Обединени патриоти – НФСБ, „Атака” и ВМРО”, и имаме силите и желанието да защитаваме Родината сега. Подготвени сме и в програмата ни, наречена „Българската платформа“, са заложени решения на всички жизненоважни проблеми на българите.

Защото не бива гласовете на разума в тези избори да бъдат разпилявани. Само ние можем да победим ГЕРБ на балотаж. И после заедно да направим властта в България по-патриотична и с повече грижа за малкия бизнес, за бедния човек, за здравето му. Ще кажете, президентът не отговаря за тези неща, но ще ви кажа, че именно президентът трябва да назовава големите проблеми на страната. Страната ни трябва да си върне достойнството – това значи достойнството си като нация и достойното ежедневие на хората си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!