Рим обяви първата Седмица на италианската кухня в света

Рим обяви, че първата по рода си Седмица на италианската кухня в света, ще бъде проведена от 21 до 27 ноември и ще включва повече от 1300 събития в 105 държави, съобщи АФП.
Идеята се зародила покрай индустриализирането на пицата и отнемането на характерни черти на традиционните италиански ястия. Организаторите имат за цел чрез това събитие да дадат популярност на автентичните кулинарни подходи и продукти, които правят италианската кухня толкова специална.
„Когато разкриваме същността на дадено ястие, ние разказваме и историята на този, който го е измислил, на областта му, на качеството на суровините“, обясни министърът на земеделието Маурицио Мартина, докато представяше инициативата заедно с министъра на външните работи Паоло Джентилони.
Двеста деветдесет и пет италиански институции – посолства, консулства и културни центрове, и безброй ресторанти в държави като САЩ, Япония, Бразилия, Китай, Канада и Русия, ще участват в Седмицата на италианската кухня.
Събитията включват 173 дискусии с готвачи, спазващи италианските кулинарни традиции, и 151 практически демонстрации пред публика.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *