Шестима отиват на съд заради снимките с голите гърди на Катрин, херцогинята на Кембридж

Шестима журналисти, фотографи и медийни босове отиват на съд във Франция за нарушаване на личния живот на херцогинята на Кембридж Катрин във връзка с публикации на нейни снимки с голи гърди през 2012 година, предаде Франс прес.

Главната редакторка на сп. „Клоузър“, президентът на пресгрупата „Мондадори“, собственик на изданието, директорът на „Прованс“ и фотограф от този регионален всекидневник, както и двама фотографи от френска агенция, ще се явят пред съда с обвинения за нарушаване на личния живот на кралската особа и за съучастничество.

Регионалният вестник „Прованс“ публикува снимки на херцогинята на Кембридж по бански на своята първа страница в броя си от 7 септември 2012 година. Една седмица по-късно, фотографии на Катрин с голи гърди се появиха в седмичното сп. „Клоузър“. Кралската особа беше заснета да прави слънчеви бани на един балкон в частно имение в южната част на Франция, където изкарваше ваканцията заедно със съпруга си, принц Уилям.

Тогава ръководството на „Прованс“ отрече фотографка на вестника да е автор на снимките. Топлес кадрите след това се появиха и в други европейски издания, сред които и италианското „Ки“, също собственост на „Мондадори“. Същите фотоси видяха бял свят в шведско и датско списание за знаменитости.

Кралската двойка тогава подаде иск за разкриване на папараците, заснели кадрите. Началото на съдебният процес трябва да се състои в рамките на 2017 година, припомня агенцията.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *