Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Американка на 27 години ще стане жената, обиколила най-бързо всички държави в света

Двайсет и седем годишната американка Каси де Пекъл ще стане жената, обиколила най-бързо всички държави в света, съобщи в. „Дейли мирър“.
На двайсет и петия си рожден ден Каси започнала планирането на пътуване под надслов „Експедиция 196“. В него били включени 193-те суверенни нации, Тайван, Косово и Палестина.
Досега смелата девойка е обиколила 180 страни с общо 254 полета, като й остават още 26 преживявания със самолет. Пътуването й възлиза на 198 000 щатски долара, а на пътешественичката й остават още 45 дни, за да посети останалите 16 дестинации от списъка си.
„Още когато бях в училище, исках да посетя всяка държава в света. Вълнуваха ме културата, естествената среда, религията“, споделя Каси.
Като посланик на мира към Международния институт за мир посредством туризъм, докато пътува, тя се среща със студенти по специалността и обсъжда с тях отговорния туризъм и икономика. Освен това тя членува в „Адвенчърърс енд сайънтистс фор консервейшън“ и събира проби от водоеми, за да се установи има ли в тях има наличие на пластмасови частици.
Каси споделя, че прекарва по средно 2 до 5 дни във всяка страна, като нощувките й са подсигурени от луксозни хотели срещу рекламни снимки в профила в Инстаграм на пътешественичката.
„Надявам се, че ще мога да вдъхновя младите жени (и мъже) по света да преследват целите си и подвизи, които са смятани за осъществими само от мъжа“, казва Де Пекъл.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *