3 четения

Велико Търново е в пълна готовност за реализация на проекти по Оперативна програма „Региони в растеж”

ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО Е В ПЪЛНА ГОТОВНОСТ ДА ЗАПОЧНЕ РЕАЛИЗАЦИЯ НА ОДОБРЕНАТА СИ ИНВЕСТИЦИОННА ПРОГРАМА С ПРОЕКТИ по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014 – 2020 г. според планираните етапи. Това заяви кметът Даниел Панов пред министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и експерти от Европейската комисия. Той участва в шестото заседание на Комитета за наблюдение на програмата, което се проведе в Плевен. На форума бе отчетена подготовката на общините да изпълнят одобрените си инвестиционни програми според етапите.

Инвестиционната програма на Община Велико Търново включва проекти на стойност от 43 млн. лв., които ще се финансират по ОПРР „Устойчиво и интегрирано градско развитие”.

Доизграждането на магистрала „Хемус” до Велико Търново остава водещ приоритет на правителството, обяви министър Лиляна Павлова. Тя посочи, че се разглеждат оферти за участъка Ябланица – Боаза, а за лотовете до разклона Плевен – Ловеч и до Велико Търново върви тръжна процедура за избор на проектант за трасето. Вече са готови идейният проект и парцеларните планове, а отчуждаването на земите може да започне още през 2018 г., стана ясно по време на заседанието. Амбицията е АМ „Хемус” да се строи от двете страни и да се съедини при Велико Търново.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!