Весела Лечева разговаря с млади изобретатели

ПЕТКРАТНИЯТ СВЕТОВЕН ШАМПИОН ВЕСЕЛА ЛЕЧЕВА РАЗГОВАРЯ С МЛАДИТЕ ИЗОБРЕТАТЕЛИ, УЧАСТНИЦИ В ПЪРВОТО ПО РОДА СИ ИЗЛОЖЕНИЕ НА МЛАДЕЖКО ТЕХНИЧЕСКО ТВОРЧЕСТВО. Домакин на проявата беше Горна Оряховица. Лечева подкрепи младите хора, като им пожела да продължават да развиват идеите си и да ги представят в България и по света.

Тя се спря пред щанд на ученици от Горна Оряховица, създали съоръжение, при което батерия от волт и половина повдига над 40 кг. „Нашите деца десетки пъти са доказвали интелектуалните си способности на престижни световни форуми, олимпиади и състезания и днес, когато виждам иновациите на тези млади хора, съм много горда“, каза Весела Лечева. „Смятам, че държавата трябва да поощрява надарените деца и всички ние да помагаме за тяхната реализация“, добави Лечева. „От срещите си с хората в кандидатпрезидентската кампания ясно се очертава тенденцията, че много младежи виждат бъдещето си в чужбина, тъй като не намират достойно заплащане тук. От друга страна пък, предлаганите специалности от университетите и профилираните гимназии не покриват нуждите от кадри в различни области, дори подготвят бъдещи безработни.

Неведнъж на десетките ми срещи с хората става въпрос как младежи напускат страната, за да търсят по-добри възможности“, каза още Весела Лечева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *