Новини

Весела Лечева: „Къщи с 1 лв. наем на млади семейства в обезлюдени села в общината”

РЪКОВОДСТВОТО НА БСП ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО СЕ СРЕЩНА С КМЕТОВЕ И КМЕТСКИ НАМЕСТНИЦИ ОТ ОБЩИНАТА. На нея присъства Весела Лечева – член на ИБ на БСП и почетен гражданин на старата столица. Около два основни проблема се обединиха стопаните на населените места – ниското заплащане на труда им и застаряването и обезлюдяването на по-малките и отдалечени населени места. В тази връзка Весела Лечева представи част от програмата си за младежка политика.

Пред кметовете и кметските наместници от община Велико Търново тя обобщи една от мерките, които се предлагат за заселване на обезлюдените села, а и за подпомагането на млади семейства. Припомняме, че по данни на НСИ през последните години Великотърновска и Габровка област са на едно от водещите места по обезлюдени райони, особено в планинските райони.

Предложението на Весела Лечева касае изоставените и занемарени къщи в тези населени места. Идеята е те да бъдат изкупени и да бъдат предоставени като собственост на кметствата. Те от своя страна ще могат да ги отдават под наем на млади хора и семейства в рамките на 15 години, като наемът ще бъде 1 лв. След тези 15 години хората, които са ги обитавали, ще имат право да станат техни собственици и така да се заселят за постоянно. Одобряването ще става по определен критерий. На първо място младите хора трябва да имат образователен ценз, посочи Весела Лечева. Предстои предложението да бъде внесено като законодателна инициатива.

2 thoughts on “Весела Лечева: „Къщи с 1 лв. наем на млади семейства в обезлюдени села в общината”

  • А може ли да заселите в тези села семействата на млади социалисти и децата и внуците на партийните(БСП) лидери? Те имат и образователен ценз, стават! Ха честито!

    Отговор
  • Само че до тези къщи в селата се стига с ботуши догоре в кал и автомобил 4х4.Когато оправите пътищата в селата хората сами ще се върнат,в тоя пущинак какво да правят?

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *