4 четения

Вече няма улици без маркировка

Всички улици от първостепенно значение във Велико Търново вече са с маркировка, разчертани пешеходни пътеки и актуализирани пътни знаци, информираха от кметството. Това не беше се случвало от близо 30 години. Освежаването на осевите линии в болярския град започна преди месец, след като общинската фирма „Паркинги и гаражи” пое поръчката за това. Заради спецификата на терена доста от разчертанията се правят приоритетно на ръка, като само за маркирането се използва машина. Цената за квадратен метър заедно с боята и труда е около 7 лв. Още напролет обаче в града започва да действа и специална машина за маркировка с много по-голяма ефективност. Така ще намалеят допълнително и основните разходи.

4 коментара за “Вече няма улици без маркировка

 • 31.10.2016 в 11:38
  Permalink

  Да бе! Улиците“ Алеко Константинов „, “ Черни Връх “ и всички към Картала не са виждали маркировка от както са станали улици, какво се хвалят. Тези улици да не би да са от третостепенно значение!

  Отговор
  • 01.11.2016 в 13:26
   Permalink

   Точно така. Дори към Обръщалото и на самото обръщало няма нито маркировка, нито знаци и всеки си кара както намери за добре. Цяло чудо е, че не е станала някоя трагедия при толкова голямо нерегулирано движение на автомобили и хора. Маркировката на пътния възел също липсва, но там сигурно би трябвало да чакаме благоволението на Пътна агенция…

   Отговор
 • 31.10.2016 в 13:40
  Permalink

  Минавал ли скоро някой от компетентните лица без да има проблем в района на Стара болница? Кога най сетне ще се обозначат местата там където не може да се спира и паркира!

  Отговор
 • 31.10.2016 в 14:21
  Permalink

  Да бе, да!Днес в 13:15 правеха пешеходна пътека на кръстовището на старото военно.Така че пак бла-бла от общината.Отделен е въпроса, че тази пътека е готов убиец!Ама кой да мисли за това???

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!