5 четения

Възпитаниците на гимназията по икономика с награди за Деня на народните будители

ГРАМОТА И КНИГИ ПОЛУЧИХА ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЗА ПРЕЗЕНТАЦИЯТА, с която участваха в традиционния празник в навечерието на Деня на народните будители. Празникът събира различни училища и тази година в него са участвали четири гимназии, а домакин на срещата е била Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон”.

Учениците на Гимназията по икономика Каролина Дичева, Михаил Михайлов, Десислава Димитрова, Габриела Караосманова и Цветомир Койчев са представили музикална композиция и презентация, посветена на народните будители – книжовници, светци, мъченици, герои от славното ни минало. За отличното си представяне момичетата и момчетата са получили награди лично от началника на Регионално управление по образование – Велико Търново, Розалия Личева и Пенка Игнатова, директор на дирекция „Образование, младежка дейност и спорт”.

В навечерието на празника всички ученици от Старопрестолна гимназия по икономика са поднесли цветя на паметниците около училището, за да изразят признателността си към народните будители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!