7 четения

В Хаджидимитрово възстановиха парк по програма от националната кампания „Чиста околна среда 2016”

С водосвет и празнична програма кметът Емил Тодоров откри променения до неузнаваемост парк „Хаджи Димитър“. Десетки жители на селото се радваха на прекрасната придобивка. Доскоро тук беше занемарено и отблъскващо място, което години наред не беше поддържано. Младият кмет на Хаджидимитрово взе присърце този проблем и върна живота в отдавна забравения парк. Много майки с деца и възрастни хора ще намират отмора под дърветата през топлите летни дни, а в предстоящата зима малчуганите от селото ще играят на воля в обезопасената и приветлива среда. На тържественото откриване присъстваха народният представител Евгени Стоев, кметът на Община Свищов Генчо Генчев, председателят на Общинския съвет д-р Кристиян Кирилов, общински съветници от местния парламент.

Нивото на настроението вдигна любимият на всички Георги Мамалев със своите шеги и емблематични песни . Председателят на Общински съвет – Свищов, д-р Кристиян Кирилов припомни, че голяма част от обещанията, дадени от Емил Тодоров в предизборната кампания на 2015 г., вече са факт и с подкрепата на национално ниво и на кмета Генчев на местно нещата се получават и постепенно всички дадени обещания ще бъдат факт. Той благодари на Евгени Стоев, че като народен представител винаги се е отзовавал, подкрепяйки идеите и местните инициативи.

След официалните приветствия отец Антон благослови всички дошли на откриването, а млади девойки в български народни носии раздадоха от осветените погачи за здраве.

След като тържествено беше прерязана лентата, първи в парка влезе най-малкият представител на село Хаджидимитрово – Божидар, който със своя брат Петър веднага се насочиха към дървената катерушка във вид на мотор.

Станислава ЙОРДАНОВА

Един коментар за “В Хаджидимитрово възстановиха парк по програма от националната кампания „Чиста околна среда 2016”

  • 31.10.2016 в 18:29
    Permalink

    Най накрай бравос на младото ви кметче . Лекичко полекичко бавничко тромавичко , но кът старт-финал на 3016 г; добре Да живеи

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!