Новини

Ген. Румен Радев към младите хора: „Вие ще изведете България на достойно място в световната политика, икономика, култура”

„Не се притеснявайте да имате смела позиция, да искате и да променяте. България има нужда от промяна и от активност. Вие ще изведете страната на достойно място в световната политика, икономика, култура, където ни се полага да бъдем“. Това каза кандидатът за президент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев по време на среща със студенти. Той изрази радост, че все още много млади българи остават в страната ни, за да завършат образованието си и да работят.

Генералът подчерта, че на тези млади хора трябва да се помогне и от държавата. Радев обясни, че в момента много студенти завършват, но няма оценка на търсените професии на пазара на руда. „Найдобрата роля на държавата в тази ситуация е да направи връзка между реалната среда в икономиката и образованието“. Според него търсените специалности трябва да се стимулират със стипендии от бизнеса, както се прави и на Запад. Той изтъкна, че има намерение да включи повече млади хора в администрацията на президентството, които да израстват в нея и да имат поле за развитие. Радев добави, че огромна пречка за младежите в България да започнат работа е липсата на стаж въпреки придобитото образование. „Достигнах до върха на своята йерархия. Моментът, в който осъзнах, че важните решения в моята област се вземат на територията на политиката, ме амбицира да вляза в нея и да търся решение не само на тези, но и на много друго важни за страната проблеми”. Генералът изтъкна, че в България в момента има дефицит не толкова на експертиза, а на почтеност в политиката и цитира думите на ген. Дьо Гол: „Истинският политик е този, който умее да казва „не“. „Всеки политик е поставен под натиск и от външни, и от близки интереси, но трябва да може да им устоява“, категоричен бе той. Ген. Радев обясни, че за разлика от други кандидатпрезиденти, няма опит в политическите схеми, корпоративните интереси и смяната на партии. „Президентът трябва освен обединител на нацията да бъде безпристрастен и да има морални устои, вътрешна сила и независимост, за да може да отстоява разделението на властите и да бъде коректив“, категоричен бе ген. Румен Радев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *