Новини

Деца, родители и учители участваха в празника „Тиквени вълшебства” в детска градина „Здравец”

КУЛИНАРНИ СПЕЦИАЛИТЕТИ С ТИКВА, УКРАШЕНИЯ, ЗАБАВНИ КУКЛИ, ПЛАШИЛА И ВЕНЦИ, В КОИТО СЪЩО БЯХА ВПЛЕТЕНИ ТИКВИ И КРАТУНКИ, имаше в традиционния вече празник, посветен на есента и плодородието, който си организираха в детска градина „Здравец” във Велико Търново. Деца, учители и родители бяха работили заедно, за да превърнат физкултурния салон на детското заведение в истинска есенна приказка, наречена „Тиквени вълшебства”.

„Започнахме с идеята да бъдем контрапункт на Хелоуин и да покажем на децата колко богати са нашите традиции. Няма как да ги спрем да празнуват Хелоуин, но ще се радваме, ако след днешния празник те знаят повече за тиквата, която не е просто страшен фенер, а част от нашето богатство”, казва директорът на детската градина Илияна Стойчева. Когато учителите започнали да организират вечерта, не очаквали толкова родители да се включат. До самото начало на празника обаче майки, баби и татковци идвали в детската градина, за да донесат каквото са приготвили. Така във физкултурния салон бяха подредени десетина маси, препълнени с вкусни сладкиши, мъфини, баници, бонбони от тиква… Имаше дори супа от тиква, задължителният рачел също присъства на масите в детската градина.

Най-забавни за децата обаче бяха тиквите, превърнати в произведения на изкуството. Празникът в детска градина „Здравец” започна с драматизацията на разказа на Елин Пелин „Печена тиква” и завърши с дегустация на всички приготвени кулинарни изкушения.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Сн. авторката

One thought on “Деца, родители и учители участваха в празника „Тиквени вълшебства” в детска градина „Здравец”

  • Изключителна директорка и прекрасни учителки! Щастливи и благодарни сме, че дъщеря ни посещава детска градина “Здравец”!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *