За първи път Велико Търново ще бъде домакин на държавни първенства по лека атлетика

За първи път Велико Търново става домакин на летни държавни първенства по лека атлетика, които се провеждат на открито. Надпреварите ще са на обновената лекоатлетическа писта в спортен комплекс „Ивайло” в периода 2 – 4 юни 2017 г. В старопрестолния град ще премерят сили мъжете, жените, както и момчетата и момичетата под 16-годишна възраст.

Новината бе съобщена от Българската федерация по лека атлетика (БФЛА), чието ръководство, водено от президента Добромир Карамаринов, бе на посещение във Велико Търново през миналата седмица. В старопрестолния град се проведе годишното общо събрание на спортната организация. Кметът Даниел Панов представи пред ръководството на БФЛА реновираните открита и покрита лекоатлетическа писта в спортен комплекс „Ивайло”, а Карамаринов определи условията като отлични.

„Велико Търново спаси календара на родната атлетика след проблемите с националния стадион „Васил Левски”, който често е затворен заради различни прояви”, посочват от БФЛА.

В благодарствено писмо до Даниел Панов и Община Велико Търново Добромир Карамаринов отново подчерта, че с обновяването на спортен комплекс „Ивайло” през последните две години състезателите на всички нива и от всички населени места са получили още една възможност за подготовка и тренировъчни лагери.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *