4 четения

Наградите от първото изложение на младежкото техническо творчество в Горна Оряховица

ДВЕ НАГРАДИ ПОЛУЧИ УМНИЯТ КОНТЕЙНЕР, РАЗРАБОТЕН ОТ ИНЖ. ХРИСТО ИЛИЕВ И КОЛЕКТИВ, „Бултраф” ЕООД и „Механика инженеринг” в Горна Оряховица от първото изложение „Младежко техническо творчество”, което се проведе в Горна Оряховица. Екипът си тръгна с престижното второ място, 1000 лв. и плакет на Община Горна Оряховица, както и с почетна грамота и плакет на Федерацията на научно-техническите съюзи. Церемонията по награждаването се състоя в читалище „Напредък – 1869”, а разработките бяха оценявани от четиричленно жури с председател проф. дтн инж. Георги Попов от Техническия университет в София. Първата награда, която е в размер на 3000 лв., и плакет на Община Горна Оряховица, беше за Русенския университет „Ангел Кънчев” с ръководител доц. Руси Минев за разработката „Електронна система за обучение чрез таблет и хартиен носител, ползвайки съвременни CAD-CAM системи за моделиране”. На трето място беше класиран екипът на Венцислав Начев от Правец за неговите множество разработки.

Организационният комитет връчи и три поощрителни награди по 350 лв. и плакет на Община Горна Оряховица за разработки на колективи от София и Бургас.

Още три екипа от Горна Оряховица бяха отличени с диплома и плакет на Община Горна Оряховица. Наградите отидоха при екипа, разработил „Действащ макет на насочен микрофон” – на инж. Георги Георгиев и колектив от ПГЕЕ „М. В. Ломоносов”, при тима на Професионалната гимназия „Проф. Асен Златаров” за идеята им, наречена „Точково охлаждане с Вортекс-тръба”, както и за разработката на Станислава Георгиева и Радослав Бонев от Горна Оряховица Play Whenever. Четвъртият комплект диплома и плакет замина за Сопот. Община Горна Оряховица връчи дипломи на пет разработки, представени от екипи от ученици и студенти от Казанлък, Габрово, Разград и Варна.

Почетна грамота получиха разработките „Комплект роботи” на инж. Антон Анчев и колектив от клуб „Роботи” от Бяла и „Проект и макет на традиционна българска къща” на инж. Здравка Русинова и колектив от ПГСАГ „Ангел Попов” във Велико Търново.

Българската стопанска камара даде своята почетна грамота за робота Нео и за крачещ робот Big Foot на доц. Иван Чавдаров и колектива от Институт по системно инженерство и роботика към БАН. Грамота на Българската стопанска камара получи и инж. Детелина Иванова от „Елимекс” – Лясковец, за „Електронни сглобени модули за обучение и автоматизация”. Представителите на камарата удостоиха с диплом и Системата за динамично управление на трафика, разработена от инж. Даниел Денев и неговите ученици от ПГЕЕ „М. В. Ломоносов” в Горна Оряховица.

Отличените екипи получиха наградите си от кмета на общината инж. Добромир Добрев и инж. Камен Коцев от организационния комитет. В награждаването се включи и председателят на журито проф. дтн инж. Георги Попов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!