Откриха първото спортно игрище с изкуствена трева в Горна Оряховица

Първото спортно игрище с изкуствена трева в Горна Оряховица бе открито в СУ „Вичо Грънчаров”. Лентата на новото спортно съоръжение прерязаха кметът на общината инж. Добромир Добрев, директорът на училището Николинка Попйорданова и управителят на фирмата изпълнител Евгени Христов.

„Тази площадка е много голяма придобивка за нашето училище. Благодарим на ръководството на Община Горна Оряховица за изключително голямата помощ, както и на фирмата, която изпълни всички наши условия. Нека този ден да бъде една прелюдия към големия български празник, който ще честваме на 1 ноември – Деня на народните будители”, каза при откриването Николинка Попйорданова. „През 2016 година ръководството на общината започна инициативата всяка година да бъде изграждано по едно такова съоръжение в нашите училища. Това игрище е първата стъпка от реализирането на нашата инициатива”, каза кметът инж. Добромир Добрев. Градоначалникът се обърна към учениците с молба да пазят и да се грижат за спортното съоръжение.
Новото спортно игрище с изкуствена тревна настилка е с площ от 460 кв. м. При изграждането му са съобразени всички изисквания за безопасност и влизането в него няма да става безконтролно. За първи път в училище се прави плъзгаща врата, която ограничава достъпа на автомобили в двора му. Това е много добре от гледна точка на безопасността на децата, коментира старши експертът Красимир Узунов, който даде първия съдийски сигнал и на първия изигран ученически мач. Средствата за изграждане на новото спортно съоръжение и обезопасяването на района около него са малко над 85 хил. лв. и са от общинския бюджет.

На новото игрище по предварително изготвен график освен групите от училището ще тренират баскетболистите и най-малките футболисти на „Локомотив”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *