18 четения

Търновски ученички с награди от международен фестивал на красотата

ЕДИНАДЕСЕТОКЛАСНИЧКАТА ОТ ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО МОДЕН ДИЗАЙН ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО БИСЕРКА АРКАДИЕВА СПЕЧЕЛИ ПЪРВО МЯСТО В РАЗДЕЛ „ВЕЧЕРНА ПРИЧЕСКА“ в Международния фестивал на прическата и красотата, който се проведе в София. На второ място журито е класирало Виолета Златкова, която е само в девети клас. Тя се е състезавала в категорията за булчинска прическа. Двете момичета са получили дипломите си лично от стилист Капанов, доайен в професията.

За доброто представяне на бъдещите фризьори заслуга имат техните преподаватели Десислава Ковачева, Маринка Стефанова, Елка Бакова и Лилия Петрова.

В Професионалната гимназия по моден дизайн се обучават ученици в дневна форма в специалностите „Фризьорство“ и „Козметика“, както и в задочна форма на обучение – „Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил“ и „Помощник-възпитател в отглеждането и възпитанието на деца“, допълват от училището и припомнят, че гимназията разполага с два учебни салона – по фризьорство и по козметика, където се подготвят бъдещите стилисти и козметици. Вратите на двата салона са отворени за клиенти, които се обслужват в часовете по учебна практика от учениците под прякото наблюдение на квалифицираните преподаватели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!