150 четения

Tърновка спечели титлата „Мисис България 2016“

Красавицата ще представи страната ни на международния конкурс за омъжени дами догодина

Десислава Ценкова от Велико Търново се окичи с короната и лентата на тазгодишния национален конкурс за омъжени дами „Мисис България 2016“. Гордостта на старата столица пребори конкуренцията на над 700 претендентки в предварителен кастинг и 18 финалистки, избрани чрез специална селекция. Престижното събитие се проведе в балната зала на елитен комплекс в София в петък вечерта и събра десетки известни личности и модни експерти.

Победителката сподели пред „Борба“, че по време на конкурса била уверена в себе си както във всяко друго начинание, с което се захваща в живота. Твърди, че от тийнейджърка има увлечение към модата, а за първи път участва в надпревара за красота в ученическите си години. Дебютът й е в конкурса „Мис Велико Търново“, а „Мисис България 2016“ е първата й титла. Десислава е на 34 години, възпитаничка на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, където завършва икономическо образование, щастливо омъжена и майка на две момиченца. Отскоро работи в сферата на недвижимите имоти, но смята, че точно в тази област се чувства най-сигурна и успешна.

„Преди известно време видях обява в интернет на конкурса „Мисис България 2016“ и реших, че отговарям на профила на победителката, който организаторите бяха описали. А именно – омъжена, добре изглеждаща жена, с висше образование и престижна професия. Приех надпреварата като поредното предизвикателство в живота си и се спуснах целеустремено към титлата“, коментира Десислава.

Сред кандидатките за короната имало лекари, адвокати, бизнесдами и много други жени със сериозни професии. В първия тур участничките дефилирали със специално създадена за конкурса колекция на известна българска модна къща. След това дамите представили своите съпрузи и семейства, а в третия кръг били облечени в официални тоалети на наша известна марка дрехи.

Отговорната задача да избере най-достойните дами бе поверена на компетентно жури в състав няколко от носителките на титлата „Мисис България“ през годините, представители на спонсорите и модни експерти.

Десислава сподели, че спечелването на титлата ще й помогне на развие широка благотворителна дейност. Казва, че и преди това е била съпричастна с чуждото нещастие, но сега ще успее да увлече повече хора в добротворни инициативи. Една от каузите, които Мисис България 2016 подкрепя, е кампанията I’m beautiful в подкрепа на жени, преживели инциденти, вследствие на което са загубили красотата си, и на такива, преборили рака, но със сериозни щети по тялото, предизвикани от лечебните интервенции.

Галина ГЕОРГИЕВА

3 коментара за “Tърновка спечели титлата „Мисис България 2016“

 • 04.11.2016 в 10:27
  Permalink

  ако тая е на първо място не искам да мисля за бъдещето……………

  Отговор
  • 13.11.2016 в 13:39
   Permalink

   Виждала съм я 1-2 пъти и по-красива,ако това имате предвид, просто са я гримирали зле. Иначе като профил за Мисис отговаря идеално 🙂

   Отговор
 • 05.11.2016 в 0:19
  Permalink

  Обикновенна жена. Като за майка на 2 деца, успяла е да си запази стройното си тяло.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!