5 четения

Даниел Панов и колективът на библиотеката говориха за бъдещeто на старата градска част

ЗА БЪДЕЩОТО РАЗВИТИЕ НА СТАРАТА ГРАДСКА ЧАСТ НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ГОВОРИХА ВЧЕРА НА РАБОТНА СРЕЩА КМЕТЪТ ДАНИЕЛ ПАНОВ И КОЛЕКТИВЪТ В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „П. Р. СЛАВЕЙКОВ”. Единият от проектите в инвестиционната програма на общината, одобрена от управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж”, е за основен ремонт на сградата на културната институция, заедно с реконструкция на музей „Възраждане и Учредително събрание” и Археологическия музей. Изцяло преобразени и обновени ще бъдат площадното пространство между трите сгради, 40 улици в старата част на града, заедно с панорамните площадки за наблюдение.

Домакините и кметът са дискутирали идейния проект за превръщането на бившето Сержантско училище в съвременен бизнесцентър, както и идеята библиотеката да има нова сграда в бъдещия градски център на Велико Търново, който ще се оформи върху терените на Старото военно училище. За етапната реализация на големия проект в инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж” са заложени 10,8 милиона лева.

Срещата бе по повод Деня на народните будители, който се чества на 1 ноември.

3 коментара за “Даниел Панов и колективът на библиотеката говориха за бъдещeто на старата градска част

  • 01.11.2016 в 13:50
    Permalink

    Това ли е новия експертен консултационен съвет към кмета по градоустройствените въпроси на града ни? При толкова много архитекти и инженери в града ни явно е по-лесно да се стигне до консенсус по градоустройството на града ни с библиотекарите…

    Отговор
    • 02.11.2016 в 6:28
      Permalink

      Утре може да има среща с колектива на гробищен парк за бъдещето на културните институции. Защо пък не?

      Отговор
  • 01.11.2016 в 16:09
    Permalink

    Някакви конкретни дати за въпросното „ще направим“ и „ще обновим“ има ли?

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!