Жените изневеряват, следвайки примера на майките си

Жените най-често изневеряват, следвайки примера на майките си, когато са кръшкали, докато мъжете са по-малко податливи в това отношение, пише в .“Дейли мирър“.
Таблоидът се позовава на сайта за извънбрачни любовни срещи Illicit Encounters, който провел анкета сред потребителите. Специалистът от портала Крисчън Грант коментира, че на 71 процента от дамите, търсещи връзка извън брачното ложе, самите им майки са изневерявали на бащите им. При мъжете само 45 процента от тях се оказали деца на бащи кръшкачи. „Противно на повечето поверия, мъжете не се чувстват много горди от това, че изневеряват. Това се дължи на факта, че може би не са били много очаровани от кръшканията на бащите им и самите те не биха искали да попаднат в подобна светлина в очите на другите“, заключава Грант.
66 процента от интервюираните жени доверили, че имали нещо като „морално разрешение за изневяра“, след като майките им били сторили същото. 86 процента от мъжете пък били готови да приключат извънбрачна връзка, ако бащите им разберат за нея и ги насърчат да скъсат с другата партньорка.
В сайта Illicit Encounters има записани 100 хиляди активни потребители. Сред тях 83 на сто от жените и 89 на сто от мъжете считали, че изневярата все пак е неприемлива и морално укорима.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *