12 четения

Жените предпочитат дамските чанти пред бижутата

Страстта към дамските чанти кара жените да изхарчват толкова пари, докато са платежоспособни, с колкото може да бъде закупен малък автомобил, пише в. „Дейли експрес“, позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания от производителите на марката „Симпли Би“.
Допитването, обхванало 2000 участнички, показва, че жените се сдобиват средно с три дамски чанти годишно. Това се равнява на 192 аксесоара за времето, в което дамите са платежоспособни. Плащайки средно 32 лири за чанта, представителките на нежния пол пръскат над 6000 лири за периода на платежоспособност – сума, достатъчна за закупуването на малък автомобил.
Проучването разкрива, че над половината от жените предпочитат да купуват дамски чанти пред дрехи, бижута и дори обувки.
Средностатистическата дама притежава 14 чанти – три за „редовна употреба“, две „резервни“, пет „най-добри“ за съчетаване с определени тоалети, и четири вечерни.
Предпочитаният от жените цвят за дамска чанта е черният. Следват кафявият, тъмносиният, бежовият/телесният, белият и червеният в различни наюнси.
Скорошно проучване на „Минтел“ показа, че пазарът на дамски чанти във Великобритания възлиза на 1,34 милиарда лири годишно.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!