11 четения

Обръщение на Даниел Панов Председател на УС на НСОРБ, Кмет на община Велико Търново

Уважаеми граждани на община Велико Търново,

Скъпи дейци на културата, образованието, науките, изкуствата и духовността,

Денят на народните будители е общобългарски празник, на който отдаваме почит пред делото на българските просветители, книжовници, революционери и свети будители на националния дух, на общия ни стремеж към образование, книжовност и духовност, пред строителите на българската държавност.

Преди век нашите славни и достойни предци въвеждат в общобългарския празничен календар Деня на народните будители заради потребността на народа ни да бъде почетена паметта, делото и приносите на всички, които изграждаха и отстояваха българската идентичност през вековете.

Днес всички ние, съвременните великотърновци и българи, имаме удоволствието, но и отговорността не просто да честваме Деня на народните будители, но и да пазим и отстояваме ценностите, които ни правят горди и достойни наследници на народ със свой значим принос в общото европейско културно и духовно пространство.

Благодаря на всички, които с ежедневния си труд и постижения поддържат живи българската идентичност и дух.

Благодаря на дейците на културата, изкуствата, образованието, науките и духовността, които дават и днес своя принос за това Велико Търново да бъде градът, който свято пази сърцето и душата на България.

Честит Ден на народните будители!

Даниел Панов

Председател на УС на НСОРБ

Кмет на община Велико Търново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *