10 четения

Осветиха читалищното знаме в Шереметя

РИТУАЛ ПО ОСВЕЩАВАНЕ НА ЗНАМЕТО НА ЧИТАЛИЩЕ „ПРОБУДА” В ШЕРЕМЕТЯ СЕ СЪСТОЯ ВЧЕРА НА ЦЕРЕМОНИЯ, посветена на Деня на народните будители.

В тържеството участваха малките танцьори на Валентина Караиванова от Велико Търново, вокална група „Нежни сърца” от Шереметя с художествен ръководител Борис Спиридонов и младият изпълнител Кристиян Костадинов, който зарадва гостите с песни от репертоара на Емил Димитров.

В този тържествен ден за българското читалище настоятелството чества и юбилейните годишнини на изтъкнати самодейци и ръководителя на певческия състав „Нежни сърца” Борис Спиридонов, който е написал най-мелодичните песни за В.Търново, които се пеят повече от 40 години, награден е с орден „Кирил и Методий” I степен. В момента ръководи квартет „Воин”, „Незабравими спомени”, с. Арбанаси, и ВГ „Нежни сърца”, с. Шереметя. Многобройни са наградите му и от международни фестивали.

Стаменка Събева, Дианка Георгиева и инж. Петър Петров бяха самодейците, които получиха специално внимание на тържеството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!