4 четения

Отзвук от „Етър ВТ“ – ЦСКА II. Георги Василев: „Равенството е горе-долу логично като краен изход”

Отборът на „Етър ВТ“ не успя да победи столичния ЦСКА II, но запази първото място в класирането, което дели с ОФК „Созопол“. След мача старши треньорът Георги Василев заяви, че е изненадан от играта на защитата.

„Тежък мач, не бях изненадан, че ще срещнем такава съпротива и че така ще играят гостите. Мен ме изненада повече играта на нашата защита – доста дефекти, особено през първото полувреме, доста неудачни решения, автогол… Разпилени на голямо пространство, неподсигурени. Ако след почивката трябва да съжаляваме, че не стигнахме до победата, то трябва да сме щастливи, че през първата част не получихме повече голове. Нямахме друг избор, освен после да натиснем, да променяме, да търсим успеха.

Някои футболисти не дадоха това, на което са способни. Николай Цветков игра много слабо, Стефан Неделчев е много разпилян, няма я тази прецизност в отиграването, Митко Плахов получи картон, разколеба се и го смених, имаше вече некачествени действия. ЦСКА играха по-бързо, по-технично, но това беше, защото ние им позволихме да играят така. В крайна сметка, след като от 0:2 успяхме да изравним, равенството е горе-долу логично като краен изход.

Вие не си давате сметка, че допреди три месеца този отбор беше във „В” група. Когато направя аз отбора, тогава може да има претенции. „Етър”, отдавна повтарям, не е това, което може да ни определи като лидер. Добре е, че сме на върха, но ние нямаме тази сила, мощ и футболно изкуство да кажем, че сме по-добри от другите.

Питах съдиите защо са дали една минута продължение, отговориха ми, че е, защото гостите не са направили смени, а ние сме направили една смяна. Това им беше обяснението.

Въобще не сме спирали да мислим за селекция, може да искаш и да имаш претенции, но като искаш футболист, който да е с класа над това ниво, трябва да си реалист – свързано е с това дали имаме тези възможности”, каза Георги Василев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!