84 четения

Разследват бившия кмет Румен Рашев заради разкъсана овца от куче в Габровци

Стопанинът Иван Недев: „Тя ми беше за дамазлък, купих я за 280 лева“ Д-р Рашев: „В селото има и други кучета“

ПОЛИЦИЯТА В СТАРАТА СТОЛИЦА РАЗСЛЕДВА ДАЛИ ЧЕТИРИНОГИТЕ ПАЗАЧИ на кокетната вила на бившия кмет Румен Рашев в Габровци са нападнали и разкъсали овцата Бялка на Иван Недев. 70-годишният стопанин има 14 овце и 10 кози и от тях си докарва допълнителни приходи над пенсията си от 200 лева. Изкарва ги на паша всеки ден заедно с дъщеря си Кремена. Открихме го вчера в ливадите над Габровци след като написа пространна жалба до в. „Борба“ как подозира, че едното голямо и зло куче на доктора е оглозгало най-обичаната му овца.

„Тя ми беше за дамазлък, купих е като агне за 280 лева от Полски Тръмбеш и я кръстих Бялка. В Габровци живеем десетина души, а други големи кучета няма, няма нито вълк, нито чакали. Аз не помня да е имало и други разкъсани животни“, нарежда бай Иван, докато ни води на мястото край дерето, където миналата седмица е намерил само вълна и части от животното си. Той открил по пладне, че точно Бялка я няма и тръгнал да я търси на пасището. Същата вечер открил полуизяденото животно край общия кладенец. Край овцата имало и огромно куче, което било в кръв и още дърпало от останките на плячката си. От страх кучето да не нападне и него, Иван Недев избягал от дерето, защото вече било тъмно.

В ДЕНЯ, КОГАТО БЯЛКА ИЗЧЕЗНАЛА, СТОПАНИНЪТ СЕ НАТЪКНАЛ НА РУМЕН РАШЕВ, който обикалял с колата си из селото да си търси едно от кучетата. Четириногият пазач на вилата бил избягал през оградата и го нямало два дни, обяснил Рашев, а двамата се познавали отдавна. Пак този ден дъщерята пастирка била наплашена от куче с такова описание. „Аз тогава не знаех, че моята овца е изядена, и записах телефона на Рашев на една салфетка, за да може да му се обадя, ако срещна кучето му. Когато видях останките на Бялка, отидох до тях и почнах да му звъня, но той отказа да дойде с мен да види какво ме е сполетяло. След това си подадох жалбата в полицията. Вече идваха трима полицаи и ми взеха обяснения“, разказа още Иван Недев. Всъщност той е звънял на тел. 112 още вечерта, когато си намерил животното и искал кварталния да отиде на оглед с него, но му било отказано.

ВЧЕРА РУМЕН РАШЕВ НЕ БЕ ВЪВ ВИЛАТА СИ В ГАБРОВЦИ. Тя е с високи железни порти, а отвътре се чуваше лай на кучета. По телефона д-р Рашев заяви, че наистина едното му куче било избягало и той го търсил заедно с внуците си. Каза обаче, че не може неговите кучета да са изяли овцата на Иван и той просто искал пари от него.

„Мен още не са ме разпитвали, но сигурно и това ще ми се случи. По принцип моите кучета си стоят в клетки, ядат суха храна и пилешки кокали, не са оставали гладни. Изключено е да нападнат някого или да изядат овца. В селото има и други кучета“, заяви още Румен Рашев.

Иван Недев пък призна, че всъщност Рашев трябва да му плати овцата, но се надява полицията да си свърши работата, защото в селцето имало и други наплашени хора точно от тези кучета.

Нели СУКОВА

Сн. авторката

Един коментар за “Разследват бившия кмет Румен Рашев заради разкъсана овца от куче в Габровци

  • 01.11.2016 в 12:50
    Permalink

    Храни си кучетата с пелешки пържоли…? И от време на време ги губи…? И се стиска за 200-300 лева като изядат на някой човек овчицата…? Ей на това и Бай Ганьо ще завиди!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!