РИК определи 18 секции в областта за избиратели с увреждания

В 18 СЕКЦИИ В ЦЯЛАТА ОБЛАСТ ЩЕ МОГАТ ДА ГЛАСУВАТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ С УВРЕДЕНО ЗРЕНИЕ И ТРУДНОПОДВИЖНИТЕ ХОРА, реши Районната избирателна комисия.

В областния град това ще става в четири секции, които съответно са разположени в СУ „Вела Благоева”, ЦДГ „Ивайло“ в кв. „Картала”, в секцията в ОУ „Д-р Петър Берон“ в град Дебелец и в ОУ „Христо Смирненски“ в село Самоводене. В рамките на изборния ден също ще могат да се приемат заявките за гласуване от хора със специфични потребности, уточняват от РИК.

За община Елена специализираната секция за гласуване е в Центъра за подкрепа на личностното развитие в бившия Общински детски комплекс. В община Горна Оряховица ще бъдат разкрити пет специализирани секции – това са в клуба на пенсионера на ул. „Вичо Грънчаров”, в СОУ „Г. Измирлиев”, в клуба на инвалида, във фоайето на Дирекция „СП“, както и в Туристическия информационен център в сградата на общината.

Хората с увреждания от Павликени ще могат да упражнят своя вот в своя клуб на общинския пазар, а в Свищов ще се отворят две секции – в ОУ „Филип Сакелариевич” и в Центъра за професионално обучение. За жителите на Стражица такава секция ще бъде разкрита в СОУ „Ангел Каралийчев”, а в община Полски Тръмбеш – в ритуалната зала на кметството. За Златарица е пригодена секцията на ул. „Димитър Палев“, за община Лясковец – във втори корпус на СОУ „Максим Райкович”, а за Сухиндол – в СОУ „Св. Климент Охридски”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *