28 четения

Трима маскирани отвлекли младеж от богат ромски клан за 200 000 лв. откуп

След като полицията в страната била вдигната на крак, похитеният бил захвърлен на площада в Хотница

Криминалисти от Областната дирекция на МВР във Велико Търново разследват дръзко отвличане. Сигнал за извършеното престъпление е получен в четвъртък малко след полунощ. По данни на бащата, 19-годишният му син от Горна Оряховица бил отвлечен от трима маскирани за откуп от 200 000 лева. В злополучната вечер маскираните мъже причакали младежа пред дома му. Когато горнооряховчанинът се появил, бандитите го натъпкали в личния му автомобил „Мерцедес” и отпрашили с пълна газ. Изнудвачите допускали, че заможният ромски клан има много пари, защото хората били потомствени бургуджии.

След като излезли от града, похитителите нанесли побой на младежа, а след това поискали голямата сума пари от родителите му. Участниците в престъпното трио заявили на близките, че ще освободят сина им, когато платят откупа. Бащата на отвлечения младеж обаче незабавно алармирал полицията в Горна Оряховица. След получаването на сигнала били предприети незабавни заградителни мероприятия. Уведомени били всички областни дирекции на МВР в страната. Приведен бил в действие и планът за взаимодействие с частните охранителни фирми на територията на Великотърновския регион. В резултат на съвместните действия между полицията и частните охранителни фирми в района на разклона за великотърновското село Пушево била открита колата на похитения младеж. Возилото било зарязано от извършителите в канавката край главния път София – Варна.

Малко по-късно в центъра на село Хотница бил открит и отвлеченият горнооряховец в добро здравословно състояние. Той бил захвърлен в ниви и сам успял да стигне пеша до площада в селото, където потърсил помощ. По случая е започнато досъдебно производство. Работата по установяване на извършителите продължава под ръководството на Окръжната прокуратура в болярския град.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!