Забава и знание

Животът на любителите на месо в цифри

Проучване, направено във Великобритания по случай текущата Седмица на наденичката, разкрива какви количества месо и месни продукти поглъщат любителите им през живота си, пише в. „Дейли експрес“.
Допитването сред 2000 души показва, че средностатистическият почитател на месото изяжда 2771 наденички, 1491 пържоли, 1469 бургера, 1592 пилешки бутчета, 1006 кюфтета и 789 агнешки котлета.
Анкетата, направена по поръчка на производителите на наденички „Деби и Андрюс“, установява също, че общото тегло на изконсумираната агнешка, свинска и говежда кайма е 1,4 тона.
През живота си почитателите на мръвките хапват 4680 печени вечери – 962 от които приготвени от говеждо месо, 709 от свинско, 149 от пилешко, 260 от еленско/сърнешко, 593 от агнешко, 260 от фазанско и 405 от пуешко.
Към тях се прибавят общо 10 037 нарязани мръвки и 3285 резена бекон.
Печеното за вечеря е най-популярното традиционно блюдо с месо според 66 процента от британците.
Любими на поданиците на Нейно Величество са и „прасенцата в одеало“ – наденичките с бекон, от които изяждат 637 през живота си. Предпочитаните от жителите на Острова наденички са от свинско месо.
Само 16 процента от месоядните хора са пробвали да бъдат вегетарианци. Мнозина от тях обаче са се завърнали към месото, благодарение на уханието на наденички и бекон.
Шестдесет на сто от анкетираните споделят, че любовта им към месните продукти не намалява с течение на времето. Пет процента от участниците в допитването дори не крият, че смятат занапред да увеличат консумацията на любимия си продукт.
Четиридесет на сто от почитателите на месото казват, че изпитват разочарование, когато им бъде поднесено безмесно блюдо.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *