Забава и знание

Майкъл Лег е британецът с най-дългата брада

Фабричният работник Майкъл Лег е британецът с най-дългата брада – за шест години той отгледал лицево окосмяване с размер 68,5 сантиметра, пише в. „Дейли мирър“.
Рекордьорът е от град Родъръм в графство Южен Йоркшър. Той спечели титлата на тазгодишното британското първенство за бради и мустаци, което се състоя в Ливърпул. Майкъл е баща на две деца и се шегува, че се задържа много повече от съпругата си пред огледалото. „Необходимо ми е доста време, защото всеки ден трябва да измивам, да изсушавам и да намажа брадата си!“
Г-н Лег бе носител на титлата за най-дълга брада в Обединеното кралство и през 2014 година. В международни състезания той е стигал до седми в класирането. Майкъл започнал да си пуска брада след бас с приятели, при който трябвало да се види кой щял да издържи най-дълго, без да се бръсне. „Постепенно всеки от тях отпадаше, а аз брадясвах все повече и повече“, спомня си Лег.
Сега той мечтае за кариера в киното. „Знам, че не съм Брад Пит, но винаги има нужда от човек с голяма брада в миманса! Това е една чудесна ниша!“, споделя шампионът.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *