11 четения

Нов общностен център подкрепя децата и родителите в старата столица

ОТ ВЧЕРА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО СТАРТИРА ДЕЙНОСТТА НА НОВИЯ ОБЩНОСТЕН ЦЕНТЪР „ЦАРЕВГРАД”. Екип от 30 специалисти ще предоставя интегрирани услуги за деца на възраст до 7 години и за техните родители. С тях ще се работи както в сградата на бившия Пионерски дом, където е базиран центърът, така и по домовете.

Новоназначените служители са от сферите на образованието, социалните дейности, здравеопазването, психологията и бяха приветствани вчера от директора на дирекция „Социални дейности и здравеопазване” и ръководител на проекта Росица Димитрова.

„Целта е родителите да получат тези грижи, които са им необходими, за да се справят с трудностите при отглеждането и възпитаването на децата. Семействата да останат здрави и единни и да се предотврати прилагането на т.нар. институционална грижа”, заяви Росица Димитрова.

Създаването на Общностен център за деца и родители „Царевград” стана възможно чрез одобрен проект на общината, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014 – 2020 г. Безвъзмездната финансова помощ за изпълнение на дейностите е в размер на 653 401 лв., а продължителността ще е до края на октомври 2018 г.

Специалистите ще подкрепят децата и родителите в различни услуги, като ранна интервенция на уврежданията, индивидуална педагогическа подкрепа за деца с увреждания, формиране и развитие на родителски умения, семейно консултиране и подкрепа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!