2 четения

Общината плаща 2 хил. лв., за да пусне светофара под Езикова гимназия

Планират друг на „Беляковско шосе“, където става най-голямата градска тапа

ВЕЧЕ ЧЕТВЪРТИ МЕСЕЦ НЕ РАБОТИ СВЕТОФАРЪТ ПОД ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ, КОЙТО ТРЯБВА ДА КОНТРОЛИРА ДВИЖЕНИЕТО И КЪМ СКЛАДОВЕТЕ ЗА ТЪРГОВИЯ НА ЕДРО, КАКТО И НЯКОЛКОТО ГОЛЕМИ ПРЕДПРИЯТИЯ В РАЙОНА. Светлинното съоръжение, което струва почти 80 хил. лв., е изградено но не функционира заради абсурдна такса, която искат от Изпълнителна агенция „Пътища“, разкри зам.-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев. Държавната институция е категорична, че кметството трябва да й преведе по 500 лв. такса на точка. „Телата са 4, защото са поставени към всички посоки, т. е. ние трябвало да им дадем 2 хил. лв. такса, но не го намирам за основателно, тъй като светофарите са разположени на публична общинска собственост, а не на държавна такава, независимо че са свързани с трафика на ул. „Магистрална“, която съвпада и с главния път София – Варна“, обобщи Камарашев. Все пак от местната администрация са решили да платят тези пари. Идната седмица той ще бъде въведен в експлоатация от специална комисия и ще заработи, твърдят от местната администрация.

МЕЖДУВРЕМЕННО СЕ ПРОЕКТИРА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ОЩЕ ЕДИН СВЕТОФАР В ГРАДА, стана ясно вчера. Той ще бъде разположен на „Беляковско шосе“ в началото на ул. „Полтава“, точно срещу бензиностанцията на „Петрол“. В пиков час тук се образува най-голямата тапа от автомобили в града. „Целият трафик може да бъде организиран само със светофар и затова искаме да го поставим тук. Така ще се спрат задръстванията. Невъзможно е друг вид пътно съоръжение, тъй като съседните улици са стръмни. Това е експертното ми мнение“, коментира шефът на строителната дирекция на общината инж. Динко Кечев.

С. МАРИНОВ

4 коментара за “Общината плаща 2 хил. лв., за да пусне светофара под Езикова гимназия

 • 02.11.2016 в 13:29
  Permalink

  Оправете светофарната уредба на разклона за Пишмана, преди да е станало някое ПТП – Зеленият цвят не свети – и подвежда шофьорите! Така е от 2 месеца.

  Отговор
 • 02.11.2016 в 15:07
  Permalink

  Най-доброто решение за Беляковско шосе е голямата елипса да бъде организирана като кръгово движение.
  Единственото което трябва да се преправи е да се преместят такситата и спирката с 20-30 метра надолу (тези в посока център), за да се освободи най-дясната лента, а другите две да бъдат за въртене наляво.
  Проиграйте го мислено и ще видите, че решава идеално проблема там.
  Единствения недостатък е, че разходите за осъществяването са нищожни – само знаци и боя за маркировка, няма нужда от строителство и съответно ползата за „нашите“ фирми ще е нулева.

  Отговор
 • 02.11.2016 в 16:00
  Permalink

  Naistina na belqka da se napravi kragovo koeto e gotovo kakto po gore spomenava (Моят коментар) s malko boq i smakvane na taksitata po nadolu i rabotay se opravq (y)

  Отговор
 • 02.11.2016 в 21:46
  Permalink

  Общината има право-светофара е струвал почти осемдесет хиляди лева, защо трябва да се похарчи колосалната сума от 2000лв, като гражданите и без това са свикнали да чакат дълго за ляв завой, а и ПТП-та там и без това са ежедневие….. Обещаха ли, че там ще има светофар? Направиха ли го? Направиха го… Обещанието е спазено! Никой не е обещавал, че ще и работи…

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!