Спорт

„Перестройка” тръгна с победа в НБЛА, дербито с „Баш Мечките” е на 12 ноември във В. Търново

Отборът на „Перестройка“ стартира с победа в Национална баскетболна лига за аматьори. В събота се изиграха два мача от първия кръг в регион Централна България.

В първия великотърновският тим се наложи над Технически университет (Габрово) със 70:68. Най-резултатни за „Перестройка” бяха Данаил Киров с 22 точки, Николай Василев” с 10, Стефан Нешков и Фурууа Брендакс добавиха по 8. Във втория мач съставът на „Чавдар“ (Троян) загуби от по-младите си съграждани от отбора на „Фор Фън“ с 62:84.

Шест отбора ще участват в новото първенство на НБЛА. Велико Търново е представен от „Баш Мечките“ и „Перестройка“. Троян също има два отбора – „Чавдар“ и „Фор Фън“, останалите участници са „Академик“ (Свищов) и Технически университет (Габрово).

Към момента в НБЛА са регистрирани 40 отбора и 493 състезатели от 14 града. Вече започнаха първенствата в 4 региона на България- Запад, Център, Изток и Юг.

Следващият кръг на Централна България ще се проведе в залата на спортен комплекс „Ивайло“ във Велико Търново на 12 ноември. Първата среща е от 13 ч. и противопоставя отборите на „Академик“ (Свищов) и „Фор Фън“. От 15 ч. играят „ТУ Габрово“ и „Чавдар“. В 17 часа започна дербито на кръга между великотърновските отбори „Баш Мечките“ и „Перестройка“ – миналогодишни финалисти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *