14 четения

Повдигнаха обвинение на хирург за подкуп от 600 лв. след операция на онкоболна

Повдигнаха обвинение на хирург от Велико Търново за получаването на пари за лечение на пациент. В хода на разследването е установено, че в периода 25 май –30 юни тази година 48-годишният онколог Иван Петров е получил на три пъти общо 600 лв. от семейство от Габрово за лечението на тяхна близка. При извършен личен обиск на 30 юни у него били намерени предварително белязаните банкноти на стойност 150 лв. Медикът поискал парите и ги получил за извършен същия ден медицински преглед, хоспитализиране и лечение.

Лекарят оперирал от рак на гърдата 70-годишна жена от Габрово, но поискал парите за лечението да му се плащат на траншове, за което „Борба“ вече писа това лято. Докато пациентката била в онкодиспансера, докторът прибрал от нея общо 600 лв.

Последната сума, която болната трябвало да му даде, била 150 лв. Синът й обаче се разгневил и алармирал полицията във Велико Търново за рекета. В уречения ден, минути след като бабата дала парите на д-р Иван Петров, ченгетата нахлули в кабинета му и го отвели. За да запазят личното му и професионално достойнство, полицаите го извели от здравното заведение без белезници и го откарали в управлението на МВР с цивилен автомобил.

При разпитите хирургът се оправдал, че взел парите от пациентката, защото мислел, че са му дадени като благодарност, за да се почерпи. След повдигнатото му обвинение, на Петров му е взета мярка за неотклонение „подписка”. Не е отстранен от работа, поясни вчера говорителят на Окръжна прокуратура Катя Лещакова.

Н. ГЕОРГИЕВА

Един коментар за “Повдигнаха обвинение на хирург за подкуп от 600 лв. след операция на онкоболна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!