134 четения

Среща в Горски Сеновец на деца и младежи с увреждания

В деня, когато отдаваме почит към паметта на народните будители от различни епохи, в Горски Сеновец се събраха близо 150 деца и младежи с увреждания, педагози, социални и здравни работници и специалисти. Това, което ги обединява, е специално приятелство, укрепвало през годините. Водосвет за здравето на всички отслужи йеромонах Димитрий от Стражица.

Повечето от децата, настанени вече в други десетина селища, дори и извън Великотърновска област, са станали девойки и младежи, които обитават защитени жилища. С радост и жива емоция се наслаждаваха на празничната тръпка, за която се потрудиха организаторите от Дневния център за деца и младежи с увреждания в Горски Сеновец и местното народно читалище „Правда – 2010”. Бистра Ботева, директор в годините на детския дом „Слънчице”, сега ръководи дневния център и обединява за осъществяването на идеята за срещата верните си приятели и партньори, които заедно се насладиха на плодовете на общата грижа по отглеждането и възпитанието на различните деца. А децата поднесоха на себе си и публиката незабравим празник, достоен за поклон в този паметен ден.

Ицо Любенов, който вече е в трети курс на Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”, бе специален гост и просълзи с три песни Бистра Ботева и своите някогашни възпитатели от дома в Горски Сеновец. Деца от местния дневен център и от другите центрове поднесоха художествена програма с много песни, танци и стихове и заслужиха наградите, които им връчи лично Петя Цветанова, директор на Национален фонд „Свети Никола” – София. И на раздяла всички си пожелаха тази среща да е отправен знак за бъдещи общи срещи на сбъднатите мечти и празници на приятелството.

Николай ХРИСТОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!