10 четения

Бъдещи политолози от ВТУ обсъдиха с Даниел Панов предизборната кампания

Кои са предимствата на Цецка Цачева пред останалите кандидати за президент, попитаха студенти от специалност „Политология“ във ВТУ кмета на старата столица и областен лидер на ГЕРБ Даниел Панов. Младите хора разговаряха с Панов, с председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов и собственика на издателство „Фабер“ Нейко Генчев. Към присъстващите се присъедини и ректорът на ВТУ проф. Бонджолов.

Почти час и половина продължи срещата в областния предизборен щаб на ГЕРБ във В. Търново, който студентите посетиха с цел да обвържат теоретичните си знания с впечатления от практиката. Ходът на предизборната кампания, актуалната политическа обстановка и генезисът на някои политически субекти, свършеното от правителството на Бойко Борисов и стоящите на дневен ред проблеми бяха сред обсъжданите теми.

ГЕРБ е автентичната дясна партия, каза Даниел Панов, който запозна младите с анализ на изборните резултати на най-голямата политическа сила и говори за реалните политики на местната власт.

Студентите поставиха редица въпроси на своите събеседници, свързани с формулирането на послания и аудиторията, към която те са насочени. „Самата абревиатура на ГЕРБ показва към кого е насочена нашата работа – към гражданите, които са за европейско развитие на България“, категоричен бе издателят Нейко Генчев, който освен интелектуалец е и човек от реалния бизнес. При настоящото управление брутният вътрешен продукт на страната бележи ръст почти двойно над прогнозите, което ни нарежда на шесто място в ЕС, а икономиката се съживи, категоричен бе Нейко Генчев.

Поставен бе също въпросът за бежанската вълна, като не бе подминат фактът, че политически субекти спекулират с тази тема, разпространявайки и слухове за бъдещ лагер в старата столица. Във В. Търново и региона подобни въпроси никога не са били на дневен ред, заяви Даниел Панов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!