31 четения

Внук на 2,5 г. заключи дядо си в апартамент, спасиха ги пожарникари

Внук на 2,5 г. заключи във вторник вечерта дядо си в една от стаите на апартамент на търновската улица „Баба Мота“. Момченцето останало в жилището и не искало да отвори вратата на стаята въпреки молбите на 70-годишния мъж. Дядото обаче бил с опериран крак и трудно се движел. На вратите на стаите имало ключове. Момченцето ненадейно хлопнало вратата на спалнята, в която бил старецът, и завъртяло секрета. Така той се оказал арестуван в помещението. Възрастният мъж молил хлапето да отключи, но то се заиграло в коридора и не реагирало на молбите му.

За щастие, той бил с мобилния си телефон и се обадил на родителите. Те били оставили детето на грижите на дядото заради почивните дни в забавачката за Деня на будителя. Пристигнали около 17 часа, но входната врата също се оказала заключена отвътре с превъртян ключ. Семейството успяло да извика на място трима ключари, но те не успели да отворят бравата, нито пък да я разбият.

След това разтревожените родители отишли на крака в търновската пожарна да търсят помощ и съдействие, защото освен всичко жилището било на четвъртия етаж в блока. След близо два часа спасителите успели да вдигнат автомеханичната стълба до терасата на апартамента, която също била заключена, но успели да разбият бравата с щанга. Около 19 ч. най-сетне спасителите отключили входната врата на апартамента и родителите влезли в дома си. Хлапето и дядото били живи и здрави.

Нели ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!