5 четения

Горнооряховските журналисти връчиха традиционните „Ряховски камъни”

ЧЕТИРИ РЯХОВСКИ КАМЪКА ВРЪЧИХА ТАЗИ ГОДИНА ГОРНООРЯХОВСКИТЕ ЖУРНАЛИСТИ В ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ 1 НОЕМВРИ в Художествена галерия „Недялко Каранешев”. Церемонията бе уважена от ръководството на Община Горна Оряховица, присъства и народният представител инж. Клавдия Григорова – Ганчева.

Георги Георгиев и Сашо Манчев – собствениците на „САГА” – първата и най-голяма и досега строителна борса в региона, бяха удостоени с „Камък, който си тежи на мястото”. Отличието е признание за това, че преди 20 години са положили основите на бизнес, който и досега дава работа на десетки горнооряховчани, а на още повече помага при ремонта на техните домове и офиси.

Инж. Владимир Георгиев получи „Камък кремък” като признание за усилията да върне облика на Горна Оряховица като град с техническа слава. Той бе инициатор и основен двигател на завършилото преди броени дни конкурс изложение „Младежко научно-техническо творчество”. Техническият форум събра в Горна Оряховица най-добрите млади инженерни умове на страната. „Ще направим този конкурс изложение международен и вече работим по въпроса”, каза при получаване на наградата си инж. Григоров.

С „Камък жалон” бе удостоен Иван Сираков – най-добрият ни спортен ориентировач и все по-успяващ атлет в екстремните спортове. Той получи своя камък за поредица от отличия не само през тази година. „Където и да съм, никога не забравям родния си град”, благодари Иван Сираков, който вече заема достойно място в летописа на най-добрите ни спортисти.

С „Философски камък” бе удостоена единствената българка, която тази година бе приета да учи в Харвард – Александра Тодорова. 18-годишната горнооряховчанка премина през най-ситното сито за най-престижното висше училище в света, и то в годината с най-нисък прием от десетилетия насам. „Това ще бъде първото нещо, което ще сложим в коледния подарък на Александра, който ще отпътува към нея отвъд Океана”, каза при получаване на наградата майката на талантливото момиче.

Наградите на отличените горнооряховчани връчи председателят на местната структура на СБЖ Димитър Николов. Преди церемонията гостите имаха възможността да се насладят на изпълненията на артисти от балетна школа „Грация”, след което бе показан филмът „Българин да се наричам” на младия режисьор Искрен Красимиров. Филмът бе представен на публиката от самия автор, облечен в униформа на Ботев четник. Документалният филм е посветен на патриарха на българската литература Иван Вазов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!