Добросърдечният шеф допринася за намаляване на стреса на работното място

Добросърдечният и любезен началник, гъвкавото работно време и приключването на работа по-рано в петък са сред ключовите фактори, които според служителите могат да намалят всекидневния стрес в офиса, пише в. „Дейли експрес“, позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания.
По случай днешния национален Ден за насочване на общественото внимание към стреса, специалисти от Cascade HR са проучили какви промени могат да се направят, за да се облекчи натоварването на офис служителите.
На базата на проучването, обхванало над 1000 души, е изготвен доклад, който показва, че 81 процента от офис служителите във Великобритания страдат от тревожност и се чувстват претоварени и стресирани.
Сред ключовите фактори, които могат да допринесат за облекчаване на стреса на работното място, служителите посочват гъвкавото работно време, приключването на работа по-рано в петък, добросърдечните, приятелски настроени и загрижени за състоянието на подчинените си началници, финансовите поощрения и почивките.
Факторите, свързани с офис средата, които могат да помогнат на служителите да се справят по-леко с трудовия стрес, са спретнатото и подредено работно място, слушането на музика в офиса, обособяването на „зона за разпускане“, отделянето на пространство за хранене и почивка, и социалните дейности по време на почивка – разходки, обяд и други.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *