5 четения

Председателят на Великотърновския общински съвет предложи на зрелостници да си направят младежка телевизия

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ВЕНЦИСЛАВ СПИРДОНОВ ПРЕДЛОЖИ НА ЗРЕЛОСТНИЦИТЕ В ГРАДА ДА СИ направят младежка телевизия, като използват популярната платформа Youtube. Г-н Спирдонов представи инициативата си пред тийнейджъри от всички средни училища в старата столица на среща в Деня на народните будители.

Такава среща се провежда за първи път във Велико Търново и тя премина под надслова: „Будни, осъзнати, активни и свободни млади хора”. „Реших, че мога да опитам и да предложа на децата идеята си. Ако на тях им се занимава и наистина са толкова будни и активни, колкото ми се струва че са, няма причина този канал (телевизия) да не успее“, каза минути преди срещата г-н Спирдонов.

На поканата му се отзоваха дванадесетокласници от всички великотърновски училища. И в продължение на час те разговаряха с Венцислав Спирдонов по различни теми. Като домакин председателят на Общинския съвет беше поканил до себе си и зам.-кмета на Велико Търново проф. Георги Камарашев, директора на Областната дирекция на МВР ст. комисар Димитър Машов, отец Славчо, експерти от общинската администрация, общински съветници и журналисти.

„С вашата активност и креативност, с вашите идеи вие можете да ни пробудите. Нека инициативата за тази младежка телевизия бъде от вас – вие трябва да кажете как си я представяте, какво съдържание да има и да обучите по-малките ученици”, каза на гостите си Венцислав Спирдонов.

Форумът под надслов „Будни, осъзнати, активни и свободни млади хора” бе по повод Деня на народните будители 1 ноември. В разговора учениците споделиха свои виждания относно организацията на учебния процес и предложиха съдържанието в учебниците да бъде актуализирано по-често. Темите, които бяха дискутирани, бяха свързани с отговорностите в обществото, измеренията на свободата в днешно време и родолюбието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!