12 четения

Танцьорите от „Зоки” с впечатляващите 89 медала от балканска олимпиада

Целият великотърновски отбор с покана за участие в Москва догодина

Невероятен триумф постигнаха на състезателите на СК „Зоки” – Велико Търново, на първата балканска танцова олимпиада в Белград. Надпреварата бе квалификация за Световната танцова олимпиада в Москва догодина. В нея се включиха над 1000 състезатели от Сърбия, Босна, Македония и България, като в съдийският състав имаше преставители на Русия, Сърбия, нашата страна и Великобритания. За отличното си представяне целият клуб бе поканен да представи България в Русия, като на три от състезателките на клуба, които бяха с най-висок рейтинг на шампионата в Сърбия, ще се поемат всички разходи и такси участие. Това са Камелия Къндева, която се състезава в Белград с 18 танца, всички класирани на първо място, Гала Захариева с 13 първи места и Мила Ангелова с 9 златни и 2 сребърни медала.

Клубът се представи с 90 танца и спечели 59 първи, 19 втори и 11 трети места, като всички 15 групови танца представени от СК „Зоки” в различните възрасти и стилове са победители.

За състезателите на великотърновския клуб предстои подоготовка за петото издание на Балканска танцова спартакиада за купа „Търновска царица 2016”, която ще премине под патронажа на кмета на община Велико Търново инж. Даниел Панов и е организирана от Българската федерация по спортни танцови дисциплини, Сдружение за изкуства, спорт и образование „ЕРА-3000” с подкрепата на Община Велико Търново и домакин СК „Зоки”.

Спартакиадата ще се проведе в ДКС „Васил Левски” на 18, 19 и 20 ноември, като заявки за участие до момента са подали над 1200 танцьори от София, Варна, Пловдив, Бургас и други градове.

Един коментар за “Танцьорите от „Зоки” с впечатляващите 89 медала от балканска олимпиада

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!