8 четения

Учени ще обсъждат теми, свързани с извънземните цивилизации

Учени от различни страни ще обсъждат въпроси, свързани с извънземните цивилизации, на конференция в Парк-хотел „Москва“ в София на 5 и 6 ноември, съобщи проф. Лъчезар Филипов – ръководител на секцията „Космическа астрофизика“ в Института за космически изследвания и технологии – БАН, на пресконференция в Пресклуба на БТА.
Това е третият подобен форум в България и темата е: „Контакт с извънземни цивилизации и новата парадигма – бъдещето на човечеството“.
Според проф. Филипов контакт с извънземен разум би помогнал да решим някои от проблемите, пред които сме изправени, например с енергията. Освен това по думите му ние се намираме пред екологична, социална, морална криза, а трудно можеш да разбереш дефектите на една система, ако си вътре в нея. Ученият смята, че извънземният разум не е агресивен и се мотивира с артефактите, които според него показват, че е имало посещения – и при маите, и в Египет, и в Китай, и в Персия.
На конференцията ще бъдат разгледани и неидентифицираните аерокосмически феномени, ще бъдат показани документи, потвърждаващи контакти с извънземни представители, последни резултати от търсенето на планети – потенциални места за наличието на живот, а евентуално и на цивилизация. Ще участват осем лектори от различни страни, сред които Норвегия, Италия, Русия.
Проф. Лъчезар Филипов разказа, че в световен план някои учени очакват, че до пет-десет години ще се осъществи такъв контакт с представители на извънземни цивилизации. Няма гаранция, че те ще бъдат хуманоиди, може да е съвсем различна форма, обясни той.
По думите му темата „извънземен разум“ не е тема само на физици и астрономи, а на цялото общество, трябват лингвисти, философи, психиатри. Ние не знаем с кого ще се срещнем и как ще се срещнем, предстоят много неща, трябва да се подготвим, коментира ученият.

Източник: БТА

Един коментар за “Учени ще обсъждат теми, свързани с извънземните цивилизации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!