12 четения

Вицепрезидентът (2002-2012) ген. Ангел Марин: „С генерал Радев ще пробием еднопартийното управление и ще върнем доверието в президентската институция“

Ангел Марин се срещна със симпатизанти на Радев в Павликени и Горна Оряховица

„Може би това е последният шанс на всеки един от нас да спре развалата на държавата и полека-лека да тръгнем към възход”, обърна се към гражданите на Горна Оряховица вицепрезидентът на Република България в периода 2002 -2012 г. Ангел Марин. „Трябва да се направи пробив в тази монолитна еднопартийна власт. Затова тези избори са толкова важни и аз съм амбициран да ги спечелим – дори повече, отколкото когато самият аз бях кандидат”, заяви вицепрезидентът с два поредни мандата. „Пробивът сега е да се овладее президентската институция. Вотът в неделя е съдбоносен. Колкото повече затъваме и се излагаме пред другите страни и пред света, толкова по-трудно ще бъде след това да направим този пробив и да нарушим тази опасна за България композиция, която се е образувала за управлението на държавата”, изрази мнението си пред препълнените зали в Горна Оряховица и Павликени Ангел Марин.

„Представете си хипотетично, че това не стане, даже не искам и да си го помисля”, каза още вицепрезидентът и член на инициативния комитет, издигнал кандидатурата на ген. Румен Радев за президент на България. По думите му, ако сега не се направи този пробив, след 5 години може би ще е късно. Според него сега България има най-добрите и подходящи кандидати, но ако се продължи с това затъване, повече може и да не се намерят свестни хора, които да искат да участват в политиката. „В противен случай ще продължаваме да търсим дъното. От 20 години се надяваме, че като го стигнем, ще отскочим и ще тръгнем нагоре. За България обаче се оказа, че дъно няма, а пропастта е бездънна. Сега имаме подходящите хора, които да ни поведат. Нека сами се измъкнем от гьола, в който сме попаднали”, призова Марин.

„Генерал Радев е изключителен човек. Той е интелигентен, постигнал всичко със собствени сили, без ходатайства, без протекции, без чужда помощ. Преценява точно нещата и умее да ги каже разбираемо, без да обижда, без да се изхвърля”, обобщи Ангел Марин. „Радев е изградил у себе си държавнически качества – отговорност, професионализъм, стоицизъм пред трудностите и съпричастност към болките на другите. Никой от другите кандидати не е достигнал най-високото ниво в своята професионална кариера. Той го е направил, и то съвсем сам. Затова той заслужава нашето доверие”, заяви от трибуната в Младежкия дом в Горна Оряховица Ангел Марин. „Ако такъв човек не спечели, то може би е прав дядо Славейков, като казва: „Не сме народ, а мърша”. Защото най-големият ни проблем не са Борисов, Цветанов, Цачева и Плевнелиев. Проблем са хората, които са гласували за тях и продължават да ги подкрепят, въпреки ежедневните провали и излагации”, посочи още Марин.

„Борисов се хвали, че Радев му бил козирувал. В армията обаче често се случва по-умният да козирува на по-глупавия. Нека направим така, че българските военни да козируват на най-достойния и интелигентен президент и главнокомандващ”, призова Ангел Марин. Той каза още, че по време на многото му срещи в кампаниите, които е правил в последните години, е срещал все повече помръкнали погледи, обхванати от безнадеждност – както за съдбата на държавата, така и за личното бъдеще на отделните хора. Но сега в тази кампания е друго.

„Забелязвам едно съживяване у хората, виждам възраждане. Хората са въодушевени, защото виждат, че пред тях има достойни кандидати. Такива, които заслужават доверието и чиято победа ще бъде за доброто на България”, изтъкна ген. Марин. Той обобщи, че освен симпатизанти и членове на партията и коалицията, която подкрепя генерал Радев, много хора изразяват подкрепата и симпатията си към кандидатпрезидентската двойка.

След него пред симпатизантите от Горна Оряховица и Павликени говориха народният представител Марияна Бояджиева и шампионът по стрелба и член на Изпълнителното бюро на БСП Весела Лечева. „Тези избори са драматични, България е на кръстопът, България иска промяна, гражданите осъзнаха, че трябва промяна в президентската институция”, обърна се към хората в салоните в Павликени и Горна Оряховица народният представител Мариана Бояджиева. „Видяхме как Румен Радев успешно се грижи за хората, които са му поверени, по същия начин ще го прави и начело на президентската институция. А сега хората повече от всякога се нуждаят да се чува техният глас”, убедена е Бояджиева.

„Време е да затворим Винету и да отворим страниците на българската история, да започнем да пишем нова, от която да не се срамуваме”, каза пред препълнените зали Весела Лечева и попита каква ще бъде перспективата за 78% от българското общество, които живеят на ръба на мизерията. „Тук вече не става дума за платформи и позиции, а за това как да предпазим от манипулация изборите”, посочи Лечева. „Това ли е демокрация – да пазим от фалшификация нашия избор”, попита още Лечева.

„Нека този път ни управляват интелектът и отговорността, а не силата. Вярвам, че няма да се поддадете на изкушенията”, обърна се към хората точният стрелец и член на ИБ на БСП Весела Лечева. „Генерал Радев е изключителен човек, това каза и политическият журналист Тома Томов. И затова той ще бъде следващият президент на България”, завърши Лечева и призова хората да гласуват с номер 13 в бюлетината за кандидатпрезидентската двойка ген. Румен Радев – Илияна Йотова.

С възгласи „Победа” завършиха срещите в Павликени и Горна Оряховица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!