15 четения

Започна първата стачка на родители против домашните на учениците

Първата стачка на родители против домашните на учениците започна в Испания, като тя ще продължи един месец, пише в. „Мундо“, цитиран от ТАСС.
Организатор на протеста е Испанската асоциация на майките и бащи на ученици. Тя призова семействата из цялото кралство да бойкотират домашните през уикендите през месец ноември. Според стачкуващите извънкласната работа „нарушава правото на отдих, на участие в игри и в културния живот на страната“.
Организацията е изпратила три писма на родителите, предназначени за директорите и учителите. В две от тях се призовава да не се дават на децата домашни упражнения в течение на един месец, а в третото се обяснява, че детето може да не изпълни заданията заради „конституционното право на семействата да взимат решения, които считат за правилни“.
По думите на ръководителя на асоциацията на родителите Хосе Луис Пасос инициативата има за цел родителите да прекарват повече време със своите деца през уикендите. Изтъква се, че в Испания учениците посвещават около 6,5 часа седмично на извънкласни занимания.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!