16 четения

Иван Иванов, зам.-председател на Народното събрание: „Изборът за Трайчо Трайков е тест колко свободни и смели българи са останали в държавата и колко искат да имат държава, а не територия!”

„ЕДИНСТВЕНО КАНДИДАТЪТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА „РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК” ТРАЙЧО ТРАЙКОВ НЕ БОРАВИ С КЛИШЕТА, а дава смисъл на нещата, защото е разумен, модерен, визионер и когато беше в изпълнителната власт, доказа, че може да отстоява принципи, да се бори срещу статуквото и енергийната мафия, да отстоява българския национален интерес.”

Това заяви във Велико Търново зам.-председателят на Народното събрание и народен представител от областта Иван Иванов, който призова всички десни хора на изборите да подкрепят с номер 7 силата на свободните хора, като направят информиран и свободен избор.

Според Иванов, кандидатът за президент Трайчо Трайков е модел за подражание на успешен млад човек с добро образование, владее чужди езици, със семейство, на което държи.

„Трайков е човек със собствена гледна точка независимо от страховете и робските нагласи, които една голяма част от политиците имат, а друга злоупотребяват съзнателно с тези на обикновените хора. Той е човек с гръбнак, смел и неподкупен, модерен демократ с визия за промяна, европеец по дух. Доказал е, че може да бъде водач и патриот в модерния смисъл на тази дума, разграничавайки се от мухлясалия и окопен национализъм. А изборът за Трайчо Трайков е тест за това колко свободни и смели българи са останали в държавата и колко от нас в крайна сметка искаме да имаме държава, а не територия”, бе категоричен зам.-председателят на парламента.

ПО ДУМИТЕ МУ, ТРАЙКОВ Е ЕДИНСТВЕНИЯТ АВТЕНТИЧЕН ДЕСЕН КАНДИДАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ. „Очевидно тези вляво са проруски ориентирани от гледна точка на позицията за санкциите спрямо Путиновия режим. Оказа се, че и Цецка Цачева изповядва подобна концепция, което, заедно с позицията й по отношение човешките права, още веднъж доказва, че ГЕРБ е фасадно боядисана като дясна, но всъщност е лява партия. Освен това позицията на Трайков по отношение на емигрантския поток, на енергийните проекти и цялостното развитие на Европа е на истински модерен десен кандидат, който твърдо отстоява върховенството на закона и правовия ред, човешките права, свободата на икономиката. А неговите позиции по тези теми се припокриват с визията на партиите и Гражданския съвет от „Реформаторския блок”, коментира още Иван Иванов.

„Позицията на Трайков по отношение на бежанския проблем е категорична. За да се справи нашата държава, не е достатъчно само да се строи ограда или да се подпомага границата допълнително с военнослужещи. Това е добре, но много по-важно е да се отстрани корупцията и човешкият фактор, защото голяма част от нелегалните канали са свързани с Гранична полиция и в крайна сметка с липсата на добре работеща съдебна система и прокуратура. И се оказва, че разложеният морал е този, който влияе на нашата национална сигурност, а не толкова оградите”, обясни Иванов. Той допълни, че блокът и неговият кандидат имат единно разбиране и по темата за санкциите над Русия, защото навлизането й в Крим е анексиране на територия и нарушаване суверенитета на чужда държава, което не се е случвало след Втората световна война.

„Като модерен европейски демократ, Трайчо Трайков казва, че санкциите са общоевропейски механизъм, който би трябвало да има коригиращ ефект. Те не са наложени срещу руския народ и обикновените хора, а срещу Путиновия режим”, уточни зам.-председателят на парламента.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

Един коментар за “Иван Иванов, зам.-председател на Народното събрание: „Изборът за Трайчо Трайков е тест колко свободни и смели българи са останали в държавата и колко искат да имат държава, а не територия!”

  • 04.11.2016 в 15:27
    Permalink

    Иване, кои са обикновените хора и ти необикновен ли си?

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!